Живописният крайморски град Сейнт Айвс е обявен за най-щастливото място за живеене във Великобритания. Това сочи тазгодишната класация.

Крайбрежният град Корнуол изпревари Хексъм в Нортъмбърланд, и заема първо място, след като се редуваше с пазарния град от 2019 г.

Местата се класират въз основа на няколко фактора.

Жителите на Сейнт Айвс оцениха района високо заради усещането му за общностен дух, чувството за принадлежност, което имат жителите, и колко комфортно се чувстват жителите да бъдат себе си.

Междувременно в другия край на Обединеното кралство жителите на историческия граничен град Галашиелс в Шотландия го оцениха особено високо по отношение на дружелюбността и учтивостта на хората – като отбелязаха най-висок резултат за това в цяла Великобритания.

Алис Браун, оценител в агенция за недвижими имоти, казwа, че местоположението е водещо, както и приятелското отношение на местните жители: „Провинцията има толкова много да предложи, особено за тези, които се интересуват от занимания като напр. ходене, бягане по пътеки, колоездене и плуване“.

Превод: GlasNews.bg