2021-ва е към края си, значи е време да планирате пътуване не само за Нова година, но и за следващата 2022 г. Най-популярните дестинации за пътуване традиционно са описани в справочника на Lonely Planet. Кои региони си струва да посетите през 2022 г. - прочетете в нашата статия.

Най-добрите региони за туристи през 2022 г.:

 
Исландия
Западни фиорди, Исландия © Depositphotos
  1. Западните фиорди, Исландия  е полуостров и регион, различен от всеки друг в страната. Той е известен с един от най-насечените брегове в Исландия с многобройни заливи, скали и пропасти.
  2. Западна Вирджиния, САЩ  - единственият южноатлантически щат без достъп до океана, изненадва с красотата на планините, между другото и се нарича "планинският щат".
  3. Автономна префектура Съчуанбан-Дай, Китай  е дом на някои от най-добрите чайове пуер с невероятна природа и културно наследство (1400-годишният будистки храм Мандженман).

 

 
25 интересни факта за Обединеното кралство
Бреговата линия на Кент, Обединено кралство © Depositphotos

 

  1. Бреговата линия на Кент, Великобритания, е един от най-добрите плажове в Обединеното кралство с чиста вода и невероятна природа.
  2. Пуерто Рико, САЩ привлича древни архитектурни структури и недокосната природа.
  3. Шикоку, Япония, е четвъртият по големина и население от японските острови. Известен е със своите планински пейзажи и 88 будистки храма, създадени от полулегендарния Кукай.
 
Чили
Пустинята Атакама, Чили © Depositphotos
  1. Пустинята Атакама, Чили  - едно от най-сухите места на Земята с площ от над 105 хиляди квадратни метра.
  2. Scenic Rim, Австралия  е планински регион в Австралия, разположен между югоизточната част на Куинсланд и североизточната част на Нов Южен Уелс.
  3. Остров Ванкувър, Канада, е най-големият остров на западния бряг на Северна Америка, разположен в провинция Британска Колумбия. Има интересни природни и културни забележителности.
  4. Бургундия, Франция, е исторически регион в източна централна Франция, известен със своите вина и древни замъци.