Има ли ограничаване на достъп до плаж "Русалка"?

Туристи твърдят, че на плажасе плащат 6 лв, за да се стигне до пясъка и морето. Въпреки че на входа от години няма бариери, оказва се, че се събира и такса за паркинг.

Йоана Маринова е от хората, които обичат да пътуват. След като избира Северното Черноморие за своето лятно пътешествие, тя се насочва към плаж „Русалка”, за да разгледа ивицата отблизо. Тогава обаче с изненада установява, че трябва да плати такса от 6 лв.

От ваканционното селище обясняват, че в таксата са включени редица услуги на туристите. „В нея влиза достъпът до минералните басейни, както и всички плажни атрибути - чадъри, шезлонги, при наличие на свободни”, посочи управителят на ваканционното селище Владимир Ботев.

След поредица от дела бариерите на входа на комплекса вече са премахнати. „Делото беше спечелено, съдът се произнесе окончателно и тази година, след като излезе решението, направихме няколко проверки”, каза кметът на Община Каварна Елена Балтаджиева.

Въпреки това обаче пари продължават да се събират. Според управата те не са за вход към плажа, а такса за паркинга. От ваканционното селище са на мнение, че достъпът до плажа не е ограничен.