Лятото е сезонът, през който си представяме дълги плажни дни, свежа морска вода и спокойна атмосфера. Но какво правим, когато лятото приближава своя край и искаме да си осигурим последната доза морско приключение? 

От туристическа агенция Doris-bg.com споделят кои са някои от най-хубавите дестинации за почивка в края на лятото – от близки до далечни, от България до Гърция, Турция и още. По тези места може да се приготвите за незабравими преживявания, много положителни емоции и релаксация на морето.

Изборът на перфектната дестинация за почивка на морето

Важно е да помислите за вашите предпочитания и бюджет, за да изберете най-подходящото място за престоя си. Ето някои от множеството морски дестинации, които може да посетите в края на лятото:

България

България е прекрасна страна, с невероятни плажове и разнообразни курорти. Но кои места са подходящи за посещение в последните дни от сезона?

 почивка в България

Созопол

Един от най-обичаните морски курорти в България, където може да се насладите на историческата атмосфера, красивите плажове и многото забавления. Курортът разполага с уютни хотели и ресторанти, където да опитате вкусната българска кухня. Созопол предоставя и възможност за разходка из стария град и разглеждане на древния архитектурен стил.

Лозенец 

Това е още един прекрасен курорт на морето, намиращ се на Южното Черноморие. Там може да се нагледате на красиви и добре поддържани крайбрежни линии, зеленина и чиста вода. Лозенец предлага и нощна забава, където да се потопите във вълнуващата атмосфера на баровете и клубовете в района.

Несебър

Може да си направите разходка из старата част на Несебър, за да откриете множеството исторически забележителности и да се докоснете до духа на миналото.

Красивите крайбрежия на морето, вкусната местна кухня и историческите забележителности на тези невероятни курорти ще ви накарат да се влюбите в тях и да искате да се върнете отново.

Гърция

Гърция е популярна дестинация за лятна почивка и предлага множество потенциални места за посещение в края на лятото. Кои са най-предпочитаните от тях?

 почивка в Гърция

Тасос 

Остров, който пленява със своята неповторима природа и изумителни гледки. Той е известен с кристално чистите си води, пясъчните си плажове и зелените си гори. По време на вашата почивка в Тасос може да се насладите спокойни моменти на брега, разходка из природата или разнообразни водни спортове. Има и голям избор от уютни хотели, ресторанти и кафенета, където да се насладите на вкусната гръцка кухня.

Лефкада 

Остров, който привлича със своята неповторима и екзотична природа. Там може да се докоснете до белите пясъци и тюркоазената вода, които правят Лефкада идеална дестинация за любителите на плажната почивка. Островът предлага и много възможности за активни забавления, като кайтсърфинг, ветроходство и гмуркане. Не пропускайте възможността да се разходите из уютните улички на стария град или да опитате местните деликатеси в традиционните таверни.

Има и други приказни локации, като остров Крит, които да ви покажат целия потенциал на Гърция.

Турция

Турция е държава, която предоставя безброй възможности, където може да се отдадете на слънце, море и релаксация. Някои от тях са:

Анталия 

Ще откриете прекрасни плажни ивици, кристално чисти води и луксозни хотели. В Анталия може да се порадвате на спокойни моменти край брега, да разгледате стария град и неговите старинни сгради или да посетите древните паметници, които се намират в близост.

  Анталия плажове

Бодрум 

Привлича туристи със своите прекрасни гледки и активен нощен живот. Там може да се насладите на плажната почивка, да опитате разнообразни водни спортове или да се разходите из пристанищния район с множеството ресторанти, барове и магазини.

Кушадасъ 

Курортът е популярен със своя златист пясък и топлите си води. В Кушадасъ може да опитате вкусната турска кухня или да посетите популярни забележителности като стария град.

 Почивка в Кушадасъ

Турция предлага и богато културно наследство, до което да се докоснете през свободното си време.

Хърватия

Хърватия е популярна дестинация за евтина морска почивка и предоставя екскурзии до изумителни острови и очарователни стари градове:

Дубровник 

Известен със своите средновековни стени и красивите си залези, Дубровник предлага много възможности за почивка и развлечения. Може да се разходите из уличките на Стария град, да посетите различни музеи и галерии или да се насладите на чудесната гледка от върха. Не пропускайте да се отдадете на плажните удоволствия и да опитате традиционната хърватска кухня.

 екскурзия до Дубровник

Пореч 

Това е неповторима комбинация от природа, история и култура. Пореч е известен с плажната си ивица, на която може да се отпуснете и насладите на слънцето и морския бриз. В многобройните и добре разположени ресторанти и кафенета има възможност да опитате местни специалитети и да се насладите на автентичната атмосфера на града.

Хърватия предлага и много възможности за водни спортове, разходки и изследване на национални паркове.

Испания

Испания е известна с живописните курорти, но най-атрактивните от тях в края на лятото са:

Палма де Майорка 

Може да се разходите из улиците на стария град, да посетите културните забележителности или да се отпуснете на плажа и да се насладите на летните слънчеви лъчи.

 Палма де Майорка забележителности

Коста Брава

Предлага красиви плажове, топло море и незабравима атмосфера. Може да опитате местната кухня или да се потопите в богатата история и култура на региона. Коста Брава е дестинация, която ще ви очарова със своите природни красоти и разнообразие от активности за развлечение.

Марбеля 

Курорт за почивка през лятото, известен с редица елегантни ресторанти и бутиковите магазини. Марбеля се отличава със своите луксозни вили, голф игрища и нощен живот. Там може да се потопите в стилната атмосфера до морето.

 Марбеля почивка

Испания привлича със своята култура, гастрономия и красива архитектура. Там ще се насладите на спокойна плажна почивка, но може да се възползвате и да се потопите в живота на големите градове, допълват от Doris.

Почивка, отпуска и семейни моменти на море

Краят на лятото е периодът, когато всеки иска да се наслади на последните дни на топлото време и да създаде специални спомени с близките си. Независимо дали ще изберете да посетите България, Гърция, Турция, Хърватия, Испания или някоя друга красива дестинация, важно е да се отдадете на момента и да създадете незабравими спомени с вашите близки.

При избор на дестинация е важно да направите подробни планове и да се уверите, че мястото отговаря на вашите очаквания и нужди за лятото.

Последната ваканция на морето е възможността да се отпуснете, да заредите сили и да се насладите на последните мигове на лятото. Разберете какво търсите – дали е спокойствие край брега на морето, приключение или културни изживявания. След това изберете дестинацията, която ще ви предложи точно това.