Измислянето как да намалите разходите за вашата почивка, независимо дали става въпрос за почивка в далечна или близка дестинация, може да бъде трудно, поради което ще се опитаме да ви дадем добри съвети.

Резултатът? Повече пари, които да похарчите за каквото пожелаете.

Вижте ги:

Най-подходящото време

Преди пандемията пиковият сезон беше по-лесен за определяне. Самолетните билети, хотелският престой и ваканционните пакети струваха повече през уикендите и летните празници, но границите се размиха, защото много хора работят от дома си и все повече компании сключват договори с гъвкаво работно време. Затова резервирайте преварително, за да предвидите най-подходящото време.

Застраховките

Едно от предимствата, свързани с пандемията, е, че компаниите - от хотели и обекти за самообслужване, до туристически агенции - са принудени да повишат нивото си, когато става въпрос за предлагане на гаранции на пътуващите, че ще получат парите си обратно, ако се случи най-лошото. Цели 74 % от анкетираните пътници заявяват, че искат да имат повече информация относно анулирането, процесите за възстановяване на суми и възможностите за застраховка на пътуването. 

Самолетни билети

Намирането на най-евтините полети може да бъде трудно, но от друга страна, някои неща никога не се променят, като факта, че полетите в средата на седмицата обикновено са най-евтини. Друга причина да се възползвате от пътуванията в средата на седмицата е ниската натовареност на летищата. Поради последното, резервацията в средата на седмицата може да бъде особено полезна тактика за всички, които искат да избегнат тълпите.

Уикенд оферти

Хотелите в градове с голям трафик като Вашингтон или Милано, обикновено предлагат по-добри цени през уикенда, тъй като са пълни през седмицата, но често се борят да запълнят стаите си в събота и неделя. Резервирането на почивка през уикенда, която включва и неделя вечер, обикновено е по-изгодна.

Бавното пътуване не е лоша идея

Има някои ситуации, в които бавното пътуване просто не е възможно. Да, някои круизни компании могат да позволят на пътниците да резервират каюти на техните контейнеровози например, но в действителност повечето от нас се стремят да увеличат максимално времето, което прекарват на дестинацията, към която се отправят. Затова пък, при пътуването по суша това по-възможно.

Качете се на борда на един влак и ще придобиете съвсем нова гледна точка към най-добрите части на Европа и света. Както при повечето услуги за спални влакове, има възможности за настаняване за всеки бюджети, вариращи от накланящи се седалки до апартаменти за двама души и свързани спални. Да, всичко това във влак.

Носете си собствени принадлежности

Туристическият бранш - и по-специално хотелите - пострадаха по време на пандемията и са по-склонни от всякога да намаляват разходите си. Най-очевидното въздействие е върху поддръжката на помещенията. В хотелите Walt Disney World вече се предлага почистване на всеки два дни, а все повече вериги хотели, включително Marriott, заменят ежедневното почистване с почистване по заявка. Затова не разчитайте на това.

Опаковането на препълнена пътна бутилка с любимия ви душ гел или запасът от пакетчета с чай не само ще ви гарантира, че няма да свършат, но и ще ви помогне да намалите разходите, като сведете до минимум нуждата да се отбивате до най-близкото кафене с прекалено високи цени, за да си набавите кофеин, или да се похарчите за огромна бутилка шампоан

Туристическите агенти могат да помогнат

Туристическите агенти никога не са били по-предпочитани.  И въпреки че винаги е добре да се обмислят директни резервации, когато търсите само една или две нощувки в хотел, за по-дълъг престой винаги си струва да се консултирате с местен туристически агент.

Да, някои от тях могат да имат връзки с определени курорти или дестинации, но туристическите агенти могат да предлагат и отстъпки, до които просто няма да имате достъп, ако резервирате самостоятелно. Освен това те ще могат да ви дадат много съвети, които да донесат огромни ползи за вашия портфейл, независимо дали става въпрос за това къде да намерите най-добрите ресторанти в Париж или къде да намерите най-евтините хотели в Ню Йорк.