Около 1000 лева ще трябва да заделите, ако искате да посрещнете Коледа или Нова година в Западна Европа. Средната цена е за един човек, за 4 или 5-дневна екскурзия.

Това стана ясно от думите на Румяна Балтова, управител на туроператор. Най-евтино излиза Прага, а най-скъп е Париж.

Започнаха записванията за Коледа и Нова година, като най-много се търсят Париж, Рим и Барселона. В тези градове всички ресторанти, барове, хотели, музеи работят със зелени сертификати, които се издават на ваксинирани, с антигенен тест, PCR тест или преболедували през последните 6 месеца. Туризмът в тези градове се възстановява с бързи темпове и местата бързо свършват. Животът в тях вече тече нормално, коментира Балтова.

Цени

Четиридневна екскурзия в Рим струва 925 лв. на човек, а за шест дни – 1015 лв. За Париж е 1195 лв. на човек, а за пет дни - 1298 лв. Предложението за Барселона е 965 лв. за пет дни на човек, изчисляват от "Травел нюз". В цените влизат нощувки със закуски за съответния брой дни в градовете, богата екскурзоводска програма на български език, самолетни билети отиване и връщане, трансфери летище – хотел - летище. Полетите се изпълняват с авиокомпания “България Ер” по редовните линии. Настаняването е в централно разположени хотели 3 или 4 звезди на база нощувка и закуска.

За първи път

Известните коледни базари във Виена и Прага ще работят за първи път от началото на пандемията. Австрия ще допуска в ресторантите и хотелите само ваксинирани туристи. Чехия пък е отворена само за ваксинирани гости, обясни Балтова. Цената за Коледа във Виена за 4 дни е 955 лв. на човек, а за Прага – 795 лв.