Ако сте мислили да напуснете България поради нарастващите разходи за живот и ниски доходи, тогава може да помислите за Швейцария.

Сега е моментът! Швейцарскo селцепредлага 50 000 паунда, ако се преместите да живеете там - става дума за китното Албинен.

Селото е абсолютно зашеметяващо, но за съжаление възможностите за работа в района са малко и рядко, поради което населението му намалява.

Ако обаче работите от вкъщи и планирате да го правите в дългосрочен план, това не е проблем за вас. Всъщност, ако имате  семейство, което иска да се премести, също ще бъдете възнаградение - красиво, чисто и местенце за живеене и не малко пари, за да се подслади сделката. 

На четиричленни семейства се предлагат 25 000 швейцарски франка (близо 50 000 лева) на възрастен, за да се преместят там, и 10 000 франка (около 20 000 лева) на дете.

Но както всички добри неща, има някои допълнителни изисквания. Всеки член от вашето семейство трябва да е на възраст под 45 години, да сте швейцарски гражданин или да имате разрешение C за пребиваване. Последното ви отнема пет години, за да го получите, ако сте член на ЕС.

Вие също не можете просто да живеете навсякъде и ще трябва да се преместите в дом с минимална стойност от поне 200 000 франка - въпреки че парите, предложени за преместване, ще улеснят последното изискване, все пак си е цифра.

Също така този дом ще трябва да бъде постоянен за вас и трябва да се ангажирате да живеете в живописния град за минимум 10 години. Ако напуснете преди изтичането на този период, тогава, за съжаление, ще трябва да върнете парите.

Превод: GlasNews