Времето е чудесно за плаж, летният сезон е в разгара си... но къде са туристите?!

Плажът на къмпинг "Смокиня", намиращ се на 3,5 км южно от град Созопол, между къмпингите "Каваци“ и "Веселие", опустя, а сезонът е в разгара си. Питаме тогава: Къде са туристите? Избрали са друг морски курорт или са предпочели това лято да не харчат пари по морето, можем само да гадаем, но е едно е ясно - грозотията, шума на строежите, както и мръсотията, която виждаме по част от курортите, отблъсква родните и чужди туристи. 

Много чадъри и малко хора - това виждаме от снимка, споделена от Иван Борисов в социалната мрежа Фейсбук. Описанието към нея гласи следното: "12:00 ч. на 25.7.22 Созопол, плажа на къмпинг Смокиня... Времето перфектно, в разгара на сезона, ама туристите ги няма".

Пловдивски адвокат изригна: Не и не, няма земна сила, която да го промени!

Фотото стана вайръл в социалната мрежа, събра хиляди харесвания и много коментари. Ето и част от тях:

"Така е, за съжаление, в туристическия бранш Българина едва ли ще се научи как се привличат туристи", пише Емил Симов.

"Всички туристи са в Гърция и там е хем по-хубаво, хем по-евтино", смята Живко Цонев.

"Каква е цената на чадърите, шезлонгите, коктейлите и храната на плажа?! Отговорите на тези въпроси ще обяснят защо е празно.", коментира Венета Василева.

Милчо Арабаджиев пък е на мнение, че туристите ще се появят скоро. Според него е така всяка година по това време: "Ще дойдат. Всяка година е така по това време. После пък реват, че нямало място и ходели в 5 часа сутринта да си запазват чадъри."

Междувременно в пика на активния сезон туристите ги очаква нов ръст на цените по родното Черноморие, тъй като търсенето нараства във всички курорти. Така през август ще почиваме поне с 30% по-скъпо спрямо миналото лято. Проверка показва, че за седмица край морето ще трябва да платим поне 200-300 лв. отгоре. Солена излиза и сянката на плажа – в някои от курортите комплектът от два шезлонга и чадър започва от 30 лв. А на места сянката струва колкото една нощувка в хотел.

По Черноморието: Ръст в цените за почивката през август

Гърция VS България: Жена сподели впечатления от цените по заведенията

Наши плажове се превърнаха в пепелник, доброволци чистят СНИМКИ