Атрани е малко място на италианския бряг на Амалфи, за което повечето никога не са чували. Но само един поглед към снимките на Атрани е достатъчен, за да попитаме: как е възможно това?

Поради напълно нетипичния външен вид това място вече трябва да е на първите страници и в списъците на най-красивите плажове, но Атрани успешно се крие в сянката на известните градове в района като Салерно, Амалфи, Неапол.

Това малко рибарско селце има по-малко от хиляда жители и лице, което щом видите, никога няма да забравите. Над него висят две остри скали, а над плажа има мост и множество цветни къщи с малка крепост в самия край.

Тесните улички и малката площ са успели да приютят жители и няколко площада с фонтани, стари барокови църкви от Средновековието и крепостта "Торе дело Жиро". Наричат ​​го „най-малкият град в Италия“, въпреки че технически не принадлежи към категорията град. Но поне звучи очарователно.

И стръмните скали крият две пещери: едната се нарича „Домът на Масаниело“, по името на човек, който се твърди, че се е скрил тук от неаполитанската армия, а другата се нарича „Пещерата на светиите“, която крие стари стенописи във византийския стил от 12 век.

Историята на Атрани се простира от самото начало на новата ера, когато голямото изригване на Везувий през 79 г. сл. Хр. унищожава близките римски градове.

Въпреки всичко, което предлага, няма много туристи дори през сезона. Атрани е автентично, сладко, средиземноморско и спокойно място, така че ако вече планирате да го посетите, не казвайте на никого.

 Източник: pochivkablitz