От години Гърция е на върха на най-популярните европейски летни дестинации, благодарение на своите древни паметници, прекрасна храна и красиви острови с най-красивите плажове в света.

В тази средиземноморска страна жителите са се възползвали максимално от всички предимства на туризма, така че намирането на достъпна квартира е равносилно на печалба от лотарията, а тазгодишните температури от 45 градуса по Целзий накараха туристите да преосмислят гръцките си приключения.

Туристическа агенция Никана публикува в профила си в Instagram видео на изгодни квартири на един от най-скъпите гръцки острови - Миконос.

„Ето как изглежда достъпното настаняване в Миконос. Без климатик 57 евро на ден за двама“, пише във видеото.

В малка стаичка на къща има две легла, огледало и вентилатор, заради което хората веднага започнаха да коментират.

„Това е класически контейнер. Мобилна тоалетна, използвана на паркинги покрай магистрали. „По-добре е да си останете вкъщи, да отидете до близката река или басейн и за 52 евро да си купите мини хладилник, бира и сандвичи и да се забавлявате“, заключава един човек.

Както съобщава "Jutarnji", имаше и гневни реакции и някои заключиха, че затворническите килии изглеждат по-хуманни. Туристка отдавна е резервирала квартира за семейството си, но се притеснява от непоносимите жеги и пожари, като се има предвид, че пътува с родителите си и малките си деца. Тя се обадила на адвоката си, за да види дали има възможност застраховката за пътуване да покрие закъснението й при пътуване до друга дата, пише blitz.

„Трябва да разгледате правилата и условията, приложени към нашата застрахователна полица за пътуване, за да разберете какви са всички обстоятелства и събития“, каза й адвокат Дийн Дънам.