Във водеща в света пилотна схема на Финландската гранична охрана, пътниците на някои полети на Finnair вече могат бързо да преминават през граничен контрол, като регистрират дигитална версия на паспорта си.

Други дестинации със сигурност ще последват обичащата иновации скандинавска нация.

Миналата седмица летище Чанги в Сингапур обяви, че влизането в страната ще бъде без паспорти през 2024 г. Това е още една свобода при пътуване за сингапурци, които вече се радват на безвизов достъп и достъп при поискване до повече дестинации, отколкото гражданите на която и да е друга страна или град-държава. Ето защо сингапурските паспорти оглавяват списък за 2023 г. на „най-влиятелните“ в света.

Добре дошли в есента

Облечете се топло, напълнете куфара си с кратунки и вземете тиквеното си лате - есента е времето, когато готините деца обичат да пътуват.

Това е моментът, в който най-добрите европейски дестинации сервират меко настроение след лятната динамика и посетителите могат да избират между умерени плажни температури и уютни фестивали по време на жътва.

Пътищата стават неделима част от естествената красота на природата. Пътуването се превръща хармонично сближаване, а шофирането може да бъде истинско удоволствие - особено когато листата са изпъстрени с цветове. Ето шест живописни пътешествия, които да предприемете.

Ако искате да се отправите към гората, за да се насладите на всички прекрасни цветове и нюанси се нуждаете от раница за пикник и водоустойчива бинокъл. Поседнете край останките от едно от най-обичаните дървета в Англия - явор, който повече от 200 години се извисяваше до Стената на Адриан, включена в списъка на ЮНЕСКО. За съжаление наскоро дървото беше отсечено при акт на вандализъм.

Октомври е по-слаб сезон на Карибите, което може да го направи подходящо място за всеки, който иска да усамоти сред прекрасни плажове. Там можете да избягате от света, да се гмуркате и да посетите над 20 плажа на тези 180 квадратни км.

Любителите на храната с вкус към изисканата кухня трябва да насочат вниманието си към Испания, в която се намират повече от 50 от най-добрите ресторанта в света - най-много отколкото всяка друга страна.

Но ако се вълнувате повече от броя на нишките, отколкото от хляба, опитайте Лондон, който току-що приветства два нови хотела. Историческият военен офис в Уайтхол, който някога е бил използван от Уинстън Чърчил, е превърнат в луксозния Raffles London. И азиатската верига Peninsula от висок клас най-накрая пристигна в столицата на Обединеното кралство, близо до Хайд Парк. Цените започват от впечатляващите 1600 долара на вечер.