Искате ли да започнете изцяло нов живот в напълно различна страна? Ако да - сега може да е вашият шанс, защото един красив италиански остров предлага на хората пари в брой, за да се преместят в неговите провинциални градове и села.

Правителството на остров Сардиния предлага субсидии до €15 000 на хора, които искат да се преместят в идиличната дестинация и да създадат нов живот за себе си. 

Правителството е отделило огромни €45 милиона пари за програмата, която се надява да внесе нов живот в селските райони с намаляващо население. 

Но има малка уловка - паричните средства, дадени на новодошлите, трябва да се използват за закупуване или ремонт на имот и сумата на безвъзмездната помощ не може да бъде повече от половината от цената на покупката или ремонта на дома. Освен това имотът трябва да се намира в град с по-малко от 3000 жители и трябва да регистрирате пребиваването си в Сардиния в рамките на 18 месеца след пристигането си, съобщава Travel Tomorrow.

Сардиния е вторият по големина остров в Средиземно море и има някои зашеметяващи плажове и живописна природа. 



Президентът на Сардиния Кристиан Солинас заяи: „Благодарение на приноса за първите им къщи, това се укрепва и се превръща в плодородна почва за тези, които ще се преместят там или ще решат да създадат семейство. 

„Не може да има растеж без реално подобряване на териториите, на вътрешността и на най-необлагодетелстваните райони, които трябва да преминат през нови политики за повторното им заселване. 

Това не е първият път, когато италианското правителство се опитва да привлече нови хора в страната - миналия месец то обяви еднократни надбавки от 200 евро за сезонни и домашни работници в ход, предназначен да помогне за облекчаване на недостига на работна ръка.

А всички знаете за предложенията за къщи от 1 евро.

Миналата година пък многобройни живописни села в района на Калабрия в страната започнаха да насърчават хората да се преместят там, като предлагат стимули от €28 000.  По-конкретно, правителството се надяваше да привлече хора под 40 години, които или искаха да създадат собствен бизнес, или работеха в една от професиите, изисквани в тази област.

Започнахте ли да събирате багажа?

Превод: GlasNews.bg