Добре, пътуването в Европа не се изчерпва само с гледане на хора с бира, но за любителите на бирата определено трябва да се обърне внимание на предлагането на барове и качеството на бирата в дадена дестинация.

И не само Германия и Белгия са известни със своите студени бири. В Испания и Португалия се прави великолепна бира, както и на места като Чехия и Полша.

Туристическият оператор DFDS обаче също е направил проучване. Платформата е анализирала 40 000 отзива в Google за 70 европейски града и е проучила социалните медии, за да определи най-добрите градове за бира на континента въз основа на качеството, мнения в социалните медии, предлагането на барове и кръчми в града и цената.

И така, къде е най-доброто място за бира в Европа? Това е испанската столица Мадрид! Да, градът получи 90 от 100 точки за качеството на бирата и 93 от 100 точки за оживлението в социалните мрежи, което му дава обща оценка за бира от 85 точки.

На второ място се класира Прага, която получи 96 точки за цена - все пак една бира тук струва само 2,17 евро  - а бронзовото отличие получава Виена, която получи особено добра оценка за качеството на баровете и кръчмите - 92 точки.

Най-добрите градове в Европа за бира

1. Мадрид

2. Прага

3. Виена

4. Будапеща, Солун, Валенсия

7. Порто, Брюксел

9. Берлин, Вилнюс, Краков

12. Севиля

13. Амстердам, Бърно

15. Белград, Рим

17. Мюнхен, Варшава, Братислава

20. Манчестър