Tripadvisor предложи голяма доза ваканционно вдъхновение, като разкри най-добрите плажове в света за 2024 г.
 
Сайтът за пътувания разкри резултатите от годишните си награди Travellers’ Choice Awards, като местата в Португалия, Италия и Испания се оказаха особено популярни, заедно с някои в Хавай, Карибските острови и Австралия.
 
Не е изненадващо да видим Фалезия, който съвсем наскоро беше обявен за най-добрата плажна дестинация в Европа. Често е приветстван като един от най-добрите семейни плажове в Португалия, но това означава, че може да бъде пренаселено през пиковите летни месеци.
 
Това не беше единствената гореща точка в Европа, всъщност всичките три топ места са именно там. Вторият най-добър плаж в класацията е Spiaggia dei Conigli в Сицилия, който често е сравняван с подобни на Малдивите и Карибите поради белия си пясък и пенливи води.
 
Ако планирате ваканция в Испания, може да помислите за пътуване до Страната на баските, където се намира плажът La Concha, златен пясъчен бряг, който не е толкова оживен като други горещи туристически точки. Разположен в град Сан Себастиан, този прекрасен плаж може да се похвали с дълга крайбрежна алея, пълна с магазини, ресторанти и барове, а посетителите могат да се наслаждават на чистите му води, подходящи за плуване.
 
Ето топ 10 на най-добрите плажове в света:

1. Praia da Falésia - Алгарве, Португалия
2. Spiaggia dei Conigli – Сицилия, Италия
3. La Concha Beach, Страната на баските, Испания
4. Ka'anapali Beach - Мауи, Хавай
5. Грейс Бей Бийч – Търкс и Кайкос, Карибите
6. Ансе Лацио, Сейшели
7. Manly Beach, NSW, Австралия
8. Eagle Beach - Аруба, Карибите
9. Сиеста Бийч, Флорида, САЩ
10.Плаж Варадеро – Куба, Карибите