За всички, които възнамеряват да посетят Европа през есента или зимата, новинарската агенция Airbnb е съставила списък с градовете с най-ниски цени на жилищата.

1.    Тбилиси, Грузия. Лидерът в рейтинга е градът на брега на река Кура, където цената за жилище е около 27 евро на вечер. Тбилиси е театралната столица на Кавказ с дванадесет музея. В Националния музей на изящните изкуства можете да се полюбувате на златните и сребърните съкровища на грузинските царе.

2.    Белград, Сърбия. На лицето на известната и оживена белградска улица Княз Михайлов можете да намерите магазини на известни световни марки, резиденции и национални институции като Сръбската академия на науките и изкуствата, Камарата на Албания и първия небостъргач в Белград. Цените на нощувките в този град са средно 30 евро на вечер.

3.    Истанбул, Турция. В града на Босфора има много атракции. Посещението на Синята джамия, двореца Топкапъ и разходката по булевард Истиклял няма да оставят никого безразличен. Настаняването в този красив град струва около 30 евро.

4.    Солун, Гърция. Вторият по големина град в Гърция предлага на туристите много паметници на византийската култура. Цената за настаняване в пристанищния град е около 31 евро на вечер.

5.    София, България. Отнема много време, за да разгледате всички забележителности на София. София е не просто столица на България, тя е основният културен център на страната с множество театри, галерии, музеи и изложбени зали. Цените на жилищата в града започват от 32 евро.

6.    Букурещ, Румъния. Църквите от 18 век и модерните търговски центрове се хармонират доста добре в панорамата на града. Туристите определено трябва да видят Двореца на парламента, който е една от най-големите сгради в света. За една нощувка в този приказен град ще трябва да платите средно 31 евро.

7.    Санкт Петербург, Русия. Освен 5-те милиона жители, в Санкт Петербург винаги има много туристи. Цените за настаняване в града са около 32 евро на вечер. Почти никой друг град в света няма толкова дворци и замъци като този.

8.    Киев, Украйна. Киев предлага на чуждестранните туристи около 2 хиляди архитектурни, археологически, исторически и природни паметници. Нощувка в този красив град ще струва €32.

9.    Загреб, Хърватия. Един от най-интересните градове в Хърватия, Загреб е много богат на забележителности. Градът винаги е уютен, чист и спокоен, въпреки тълпите от туристи. За жилище тук ще трябва да платите около 35 евро.

10.  Варшава, Полша. Този град се нарича още Манхатън на Европа. Удивлява не само с модерните сгради, но и с постмодерната архитектура. Освен това е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Цената за нощувка там започва от 35 евро.