Нашата планета е страхотно място. Не само защото това е единственото място в космоса, което поддържа живота такъв, какъвто го познаваме, но и защото е свръхмасивната историческа книга на човечеството. От незапомнени времена хората са оставили своя отпечатък на Земята. Рисувахме в пещери, създавахме сложно изкуство, изработвахме странни петроглифи и започнахме да строим масивни каменни конструкции, развивайки се стъпка по стъпка в цивилизацията, която сме днес. Построихме пирамиди, построихме масивни храмове, създадохме невероятно изкуство и в крайна сметка се озовахме на Луната. Но също така изследвахме планетата, откривайки места, които са по-странни отвъд най-смелото ни въображение. Земята сама по себе си е невероятно мистериозна планета и ние свършихме работата си, за да я направим още по-голяма. Днес ще разгледаме някои от най-странните места на Земята. 

Линиите на Наска

Недалеч от Чили се намира Перу. По-точно Наска Перу. На безводната повърхност на платото Наска древните култури са рисували сложни символи и форми, видими предимно от въздуха. Странните гравюри са създадени преди хиляди години и никой не знае защо. Въпреки че са предложени много теории, научната общност все още не може да се обедини под едно мнение.  
 
Кулите на Тесла

„Изследователският център за високоволтови генератори на Маркс и Тесла“ принадлежи на Руския институт по електротехника и е мащабен проект на Tesla-Coil. Намира се в Истра, на около 40 километра от Москва. Съоръжението е забележително с това, че представлява най-големият генератор на Маркс в света, създаден, за да помогне за тестване на изолацията на мълнии във военни самолети.
 
Пътят на великана

В Северна Ирландия има естествено образувание, което изглежда така, сякаш е направено в далечни времена от човешка ръка. Но въпреки перфектните форми, Пътят на великаните е създаден преди около 60 милиона години, тъй като вулканични изригвания оставят след себе си разтопен базалт. След като се втвърдява, остават тези невероятни пукнатини в скалата.
 
Пустинната ръка

Или ръката в пустинята. Ако пътуваме до чилийската пустиня, ще открием зашеметяваща, странна статуя, създадена от скулптора Марио Ирарасаба. Огромната ръка, стърчаща от сухата чилийска пустиня, изобразява самота и човешко страдание, част от това, което Ирарасаба обикновено илюстрира чрез своето изкуство.
 
Зоната на мълчанието

Мистериозната ивица земя, наречена Зоната на мълчанието, се намира близо до Bolsón de Mapimí в Дуранго, Мексико. Тя се припокрива с биосферния резерват Mapimí. Там часовниците спират да работят, а компасите полудяват. Това е аномална зона, за която се казва, че е изпълнена със странен магнетизъм. Много метеори са склонни да въздействат върху региона.

Камъкът Кочно

Казват, че това е още една космическа карта. В Шотландия се намира камък, покрит със странни символи. Според експерти камъкът Кохчо включва повече от 90 любопитни маркировки, които някои автори интерпретират като части от масивна космическа карта.
 
Превод: GlasNews.bg