Ако обичате да пътувате и разглеждате нови и красиви места, то тогава може да обмислите някои идеи. Ще ви предложим 5 уникални места, които са идеални за януарската ви ваканция.

Вижте класацията за най-добрите места за посещение през януари.

Пукет, Тайланд

Има много начини да започнете годината си правилно, но малко неща са толкова идилични като пътуването до Пукет, Тайланд. Този райски тропически остров заслужава своето място във всеки списък с най-добрите места за посещение през януари поради толкова много причини. Като за начало, Пукет през януари е топъл и слънчев, предлагайки перфектното убежище за тези, които търсят бягство от студените зими. И какъв по-добър начин да прекарате един слънчев ден на тропически остров от плажа. Плажовете на Пукет - от скалните образувания, стърчащи от залива Панг Нга до Симиланските острови - се отличават с топли, кристално чисти води, които са идеални за плуване и гмуркане с шнорхел, а белият пясък е идеален за целодневно излежаване.

Дубай, ОАЕ

Винаги е подходящо време да посетите Дубай. Този градски оазис в Арабската пустиня предлага на туристите от всички възрасти много причини да го посетят. Но меките температури през януари го правят идеалното време ваканция. Какво точно прави Дубай каато едно от най-добрите дестинации през януари? От една страна, това е Дубайският фестивал, където ще намерите любимите си марки на невероятно ниски цени, както и развлечения на живо, международна храна и томболи с награди, вариращи от пари до автомобили. Януарското меко време също е идеално за приключения на открито - плаж на Палм Джумейра, сафари с 4x4 в пустинята или закуска и обиколка с яхта.

Оукланд, Нова Зеландия

Ако има окончателен списък с най-добрите места за посещение през януари, град Оукланд в Нова Зеландия със сигурност ще бъде на върха ѝ! Докато Оукланд е страхотно място по всяко време от годината, януари - който е лятото на юг - предлага идеалните метеорологични условия, за да се насладите на всичко, което най-големият град на Нова Зеландия може да предложи. Януарските температури в Окланд са в идеалният диапазон, за да се насладите на всичко, което градът може да предложи. Можете да предприемете живописно пътуване с ферибот от центъра на Окланд до остров Уайкехе и да се насладите на неговите плажове. Или можете да останете в града и да вземете билет за наблюдателната площадка на Sky Tower. Ако търсите приключение в провинцията, можете да направите кратко пътуване с кола, за да видите пещерите Уайтомо и снимачната площадка на Властелинът на пръстените, Хобитон. Независимо от начина, по който изберете да прекарате пътуването си, полетът до Окланд е врата към това, което може да се окаже най-приключенското пътуване в живота ви.

Харбин, Китай

Великолепно е. Той е богат на история и култура. А през зимата се превръща във вълшебна, ледена страна на чудесата. Говорим за град Харбин в Китай, едно от най-добрите места за посещение през януари! Харбин, за непосветените, е едно от най-студените места в страната със средни температури от минус десет градуса. Там се провежда една от основните атракции - Фестивалът на леда и снега в Харбин. Това е един от най-големите фестивали на лед и сняг в света, покриващ площ от над 557 418 кв.м. Масивните ледени скулптури са още по-очарователни през нощта, когато е включено компютърно управляваното LED светлинно шоу Но фестивалът е само една от многото причини, поради които Харбин се нарежда сред най-добрите места за посещение през януари. Мястото също гъмжи от уникална история, култура и дива природа. Можете да видите и  сибирските тигри в парка Североизточна тигрова гора, да разгледате централната пешеходна улица или да откриете силните исторически връзки на Харбин с Русия, като посетите катедралата Света София и имението Волга.

Банф, Канада

Банф, Канада, е една дестинация, която няма нужда от представяне. Мястото е една от най-спиращите дъха целогодишни дестинации не само в Северна Америка, но и в света. Но зимната трансформация на Банф го прави едно от най-добрите места. От една страна, езерото Луиз в Банф е мястото на Фестивала на ледената магия, където можете да наблюдавате някои от най-талантливите маистори на ледени скулптури в света, които превръщат масивни блокове лед в произведения на изкуството. Разбира се, Банф е топ избор за ски и други зимни спортове. Има много места за каране на пистите - от езерото Луис до планината Норкуей. Но определено има какво да се види и направи в Банф, освен да карате ски. Можете да се повозите с шейна, теглена от коне, в Банф или, ако пристигнете в края на януари, можете да наблюдавате звездите на борда на кабинковия лифт Банф Гондола.

Превод: GlasNews.bg