Един от най-красивите плажове в Близкия изток е заобиколен от къмпинги и е любим на туристи от десетилетия.

Плажът Кабак е „скъпоценен камък“ на югозападния бряг на Турция. Въпреки чистотата на белия му пясък и ослепителното синьо море, малко, но най-решителните туристи са стигнали толкова далеч. Отдалечеността на плажа осигурява спокойствие за плажуващите.

Днес, ако стигнете до там, вероятно ще намерите малка тълпа от хора, които са решили да се насладят на уединение и красота. В района са разположение студиа за йога убежища и хостели.

Ако търсите място в Турция, където да не правите нищо, значи ще обикнете Кабак. Целият смисъл на посещението в Кабак е да не правите нищо, освен да се отпуснете.

Oliver's Travel наскоро класира Кабак като най-добрият плаж, който Турция може да предложи. Уебсайтът отбелязва как 25-километровото пътуване от курортния град Олюдениз, както и половинчасовото ходене, което е необходимо, за да стигнете до водата, си заслужават на 100%.

Плажът е заобиколен от борови гори и планини, може да бъде достигнат само чрез спускане по пътека пеша.

Там ще бъдете предимно в компанията на местни жители и туристи с раници, пътуващи по Ликийския път. Няма да намерите много удобства, никакви водни спортове или шезлонги под наем. Атмосферата е спокойна, а хората идват тук главно, за да оценят естествената красота и необезпокояваната тишина по време на почивката си.

Има някои сенчести зони, където да се скриете от жаркото слънцето със сок или бира от някой от плажните барове.

Най-близкото голямо населено място е Анталия, което е на около 150 км по права линия.

Превод: GlasNews.bg