Европа е пълна с очарователни села, но има един конкретен град, който феновете на Дисни биха искали да добавят към списъка си за пътуване.

Със своята причудлива архитектура, калдъръмени улици и чудати къщи, Колмар изглежда като място от филм. Всъщност това е едно от прекрасните места, които вдъхновяват аниматорите, когато проектират френския провинциален град за анимационния филм „Красавицата и звяра“ от 1991 г., където живеят Бел и баща ѝ.

Въпреки че действието на класическия филм се развива във Франция, именно регионът на Елзас на френската граница с Германия е този, който предлага вдъхновение зад великолепната анимация.

Колмар е своеобразната Малка Венеция, която е дом на крайбрежна алея и барове, да не говорим за множество заведения за хранене, предлагащи част от световноизвестната френска кухня.

Градът също така разполага с много бутикови магазинчета, ако искате да вземете сувенир, както и разнообразие от различни пазари, където можете да закупите местни продукти.

Въпреки това Старият град е мястото, където ще се почувствате сякаш наистина сте попаднали в приказка. Голяма част от града е пешеходна, така че има много възможности да се разхождате и да се любувате на къщите в стил фахверк, някои от които датират от 16 век.

През зимните месеци главните площади се трансформират с допълнителна доза магия благодарение на своите коледни базари с мигащи светлини и десетки сергии, предлагащи всичко от греяно вино до изкуства и занаяти и декорации.

Все пак имайте предвид, че по време на празничния сезон може да стане доста натоварено. И все пак, без значение по кое време на годината ще посетите мястото, това не е единственият град в Елзас, който заслужава вниманието ви.

Колмар е обявен за "столицата на елзаските вина". Освен това, със своите 67 000 жители, Колмар запазва атмосфера на селски град, която допринася толкова много за неговия чар. Чудесно запазен от разрухата на времето, неговият хомогенен исторически център е класифициран като защитена зона.

Превод: GlasNews.bg