Лятото дойде, а огромен процент от семействата в България вече вече мислят къде да прекарат отпуската си. И докато някои ще прекарат почивните дни на планина, мнозинството отново ще поеме към плажовете.

Но къде да се почива? На Черноморието или някъде по бреговете на слънчева Гърция?  Някои вече са направили своя избор и ще почиват там, където вече сами са пробвали. Но за други търсенето продължава, а цените на храните по ресторанти и таверни - у нас и в Гърция, често може да наклони везните къде да бъде почивката.

На този фон нашенец сподели какви са цените, които открил в заведение за хранене в южната ни съседка. Мъжът споделя снимки на менюто в ресторанта, които заснел преди седмици в крайбрежна таверна Урануполи.

"Често се говори за това дали е скъпо,  или евтино в Гърция. Ето цените от една гръцка таверна, която се намира на крайбрежната в Урануполи, където се радват на целогодишен туризъм.
Снимките са направени преди една седмица. Без да правя реклама - всичко беше много вкусно, както подобава на повечето заведения в Гърция", пише Георги Г.

Прави впечатление, че изборът за халване е голяма, а ястията са изписани на български, руски и гръцки. Удоволствието да хапнете мусака излиза 9,5 евро, а яхния боб - 6,5 евро. Порции с месо излизат 12-13 евро, а морските деликатели са на цени от варират от 14 до 16 евро.

Пилешката супа е 7,5 евро, а "морската" цели 14 евро. Цените на салатите също варират в границата 7,5 - 11 евро.

Вижте и цените в менюто, споделени от мъжа: