Докато ковид се изплъзва от заглавията на новините, светът се отваря отново. Хората нямат търпение да прекарат почивката си по екзотичните кътчета на Европа.

Въпреки покачването на цените, все още има дестинации, предлагащи ваканция на страхотна цена в зашеметяващи части на континента.

Вижте списъка на Metro.uk с избрани страни за лятната почивка:

Португалия

Оживеният Портимао е не само един от най-добрите плажни градове в Алгарве, но крайбрежието му е покрито от привличащи погледа червени скали. Известен с топлите, спокойни води, Praia da Rocha е от най-красивите плажове. Впечатляващи са и търговските улици без автомобили в Стария град и крайбрежната алея на пристанището.

Испания

Никое място не превъзхожда Ибиса по лятна атмосфера. Бихте могли да изберете голям, по-евтин морски курорт, особено ако посещавате предимно клубове или плажни барове, но има достатъчно причини да се разходите и във вътрешността.

Турция

Прекрасният курорт на западното крайбрежие Чесме разполага със замък от 16-ти век и оживено яхтено пристанище, където можете да се насладите на коктейли с красив изглед към лодките. Оцветен и ароматизиран от уханното растение дори на терасата на покрива, Lavender Otel на Чесме е близо както до крепостта, така и до морския бряг.