Лятото вече е тук, а с него идва и желанието да се наслаждаваме на слънцето, плажа и времето, прекаранo с любимите хора.  Въпреки дъждовете, жегите вече са на една ръка разстояние и скоро всички ще търсим сянка и прохлада в един от най-горещите градове в България. 

Какъв по-добър избор от това, да посетим басейн?

ТraffiNews проучи и подбра местата в Пловдив и околността, които вече са отворили врати за посетители и където можете да се забавлявате и релаксирате, без значение от температурите.

Цените за вход на откритите басейни този сезон варират между 15 и 30 лева, като в повечето от тях се включва ползването на шезлонг, чадър и маса.

Съществува обаче голям риск да останете без шезлонг, затова когато избирате място, се постарайте да отидете по-рано или да си направите резервация, ако комплексът предлага тази опция.

А ето и кои са най-посещаваните комплекси с открити басейни в Пловдив и района, в които да избягате от градската среда и да се насладите на лятото.

Парк и СПА Хотел Марково

Това е басейнът с най-впечатляващата гледка към града под тепетата се намира само на 2 км от Пловдив. Външният басейн на Парк и СПА Хотел Марково е достъпен както за гости на хотела, така и свободни посетители. Той е голям, поддържан и с много удобства, като това го прави едно от най-предпочитаните места на пловдивчани за прохлада и развлечение през горещите дни.

Там се предлагат наргилета и коктейли за още по-добро настроение, като комплексът разполага и с детски увеселителен парк, в който има обособена въжена площадка – „Въжеландия“, футболно игрище с трибуни и алеи за велосипеди.

Цената за посещение от понеделник до петък е 25 лв., а през уикенда – 35 лв. След 17:00 ч. входът става 15 лв. през делничните дни и 20 лв. през уикенда. За гости на възраст от 4 до 12 години от понеделник до петък входът е 10 лева, а събота и неделя - 15 лева. За деца до 3 г. посещението е безплатно. Басейнът е отворен за посещение от 09:00 до 18:00 часа.

"Акваленд"

Освен с няколко басейна, "Акваленд" в Пловдив разполага и с редица екстремните водни атракции. 16 пързалки и 7 басейна отново са на разположение за пловдивчани и гости на града. Посетителите на атракционния воден парк ще могат да изживеят невероятните усещания от трите най-екстремни съоръжения в България. Впечатляващите пързалки „Кинг Кобра”, „Ракета” и „Камикадзе” обещават истинско екстремно преживяване на 20 метра височина.

В атракционния парк има обособени кътове за бързо хранене, които ще задоволят всички изисквания на посетителите. Независимо дали ви се похапва нещо вкусно или ви се пие освежаваща напитка- в предложенията от менюто има за всеки по нещо. 

Редовната цена на билета от понеделник до неделя ще бъде 35 лева, като тя остава непроменена от миналото лято. За ранните посетители отново ще има и специална оферта – от 9:30 часа до 10:00 часа входът ще е на цена от 25 лева.

Colibri Pool Plovdiv

Colibri Pool Plovdiv се намира по околовръстния път, на 2 км от кв. Коматево в посока София. 22–метров басейн, просторно джакузи, страхотно атмосфера, наргилета, храна и коктейли са само част от удоволствията, които мястото предоставя.

Басейнът е отворен от 09:00 до 18:00, цената за посещение за възрастни през делничните дни е 20 лв., а през уикенда 30 лв. с включен шезлонг.

Комплекс Рачич

Басейнът в комплекс Рачич е разположен сред просторна градина и се намира на 5 минути от Пловдив и на 1.5 км от село Войводиново. Мястото разполага с открит олимпийски басейн с дълбочина 1.60 м. -1.8 м. и детски басейн с дълбочина 0.6 м.

С работно време от 10:00 до 19:00, цените за входа през седмицата са 15 лева с включен шезлонг, а за деца до 10 години - 7лева. Събота и неделя цената е 18 лева с включен шезлонг.

Хотелски комплекс Чифлика 

Хотелски комплекс Чифлика също е сред добрите места за спасение от летните жеги. Басейнът се намира в близост до Горни Воден, посока Асеновград и е препоръчително да си направите предварителна резервация, ако искате да хванете свободен шезлонг, тъй като още от рано се пълни бързо с клиенти.

12 лв. е входът през делнични дни за възрастни, а през уикенда е 20 лв. За деца е 8 лв. през делнични и 10 лв. в събота и неделя. Работното им време е от 10:00 ч. до 18:00 ч.

Входът за използване на шатра е 6 лева на човек с включена задължителна консумация от 50 лева.

Комплекс Острова

Басейнът там е разположен в най-зеления и живописен район на града – парк Отдих и култура, намиращ се в непосредствена близост до Гребния канал.

Работното им време е от 09:00 ч. до 18:00 ч. Входът за възрастни е 20 лв., а за деца до 10 години е 10 лв. Към цената за входа е включен и шезлонг. Шатрата е 50 лева.

Aqua Park hotel Sankt Peterburg

Koмплексът побира аквапарк с лятна градина, пет атрактивни плувни басейна включително и малък олимпийски, свързани с водни каскади и ефекти, водопади, шадравани и скални пещери. Разполага с воден бар, четири открити коктейл бара, от които и бар изработен като копие на стара испанска галера.

Входът през делничните дни за възрастни е 15 лева, а ако се възползвате от промоционалната цена в happy hour oт 09:00 до 10:00 е 12 лв. Посещението от деца до 3 г. е безплатно, а от 3 до 10 годишни – 10 лева.

През уикенда входът за възрастни е 20 лева, а за деца от 3 до 10 – 14 лева.