Актуалната изпълнителка стана обект на измамна схема.

Поп фолк певицата Роксана е гневна - използват името и самоличността й за точене на пари. Лайф видеа, публикувани в официалната й Фейсбук страница, бяха използвани от измамници за създаване на съдържание и фалшиви профили с имената и снимките на изпълнителката, с цел кражба на парични средства от потребителите във Фейсбук и Инстаграм.

С обещания за големи парични награди, недоброжелатели се възползват от любовта на меломаните към певицата и ги насърчават да се регистрират и да заплатят опреледена сума с кредитна карта, за да бъдат входирани в "печеливша томбола", научи GlasNews.bg. Измамниците използват различни похвати, сред които чат разговори от съответната фалшива страница, която бива представяна като официална, за да подлъжат аудиторията.

Роксана категорично осъжда тези действия и сподели, че много хора вече са се подлъгали - предоставили са лични данни и съответно от сметките им са изтеглени сериозни парични средства.

"Хората ми звънят и ми държат сметка, казват ми:" Защо ме излъга?", а аз хиляди пъти съм споделяла за тази измамна схема в профилите си, но явно няма кой да ме чуе.", жалва се звездата.

През годините много популярни лица са ставали жертва на този тип онлайн измама, сред тях са Слави Трифонов, Емилия, Преслава и др. 

От GlasNews.bg потърсихме певицата Роксана за коментар по темата, но поради неотложни ангажименти и заснемането на нов музикален видеоклип, тя не успя да откликне. 

Междувременно вижте как изглежда измамната схема във Фейсбук: