Цалапица отново е на протест! Исканията на хората са да се разкрие цялата истина за жестокото убийство на Митко. Преди около час те се събраха в центъра на селото.

"Нека покажем, че той е бил наш приятел! Нека не бъдем безучастни! Който иска всички участници в убийството да бъдат осъдени, да застане до нас в нашата борба за Справедливост за Митко", написа преди това почернената майка.

Според Атанаска Бакалова четвърти човек е бил свидетел и евентуален участник в убийството на сина й. Тя се позовава на кадри от охранителни камери, с които разполага. По думите й на тях се виждат пет силуета, заедно с този на Митко. Кадрите са от момента, когато се смята, че е извършено убийството.

"Не, не сме се отказали и няма да се откажем, докато не стигним до истината... Това е най-доброто момче, което съм познавала, а остана завинаги на 24, защото други решиха съдбата му. За мен един човек, ако присъства на убийство, без да направи нещо, за да го предотврати, то той е съучастник, а не укривател!", гласи публикация на Гергана Хъркова.

Припомняме, че Рангел Бизюрев, който е заподозрян за убийството на Димитър Малинов, беше задържан на 29 ноември м. г. в провинциално датско градче, където работел във фирма за почистване на стъкла. Бил е обаче с фалшиви документи, за което му е повдигнато обвинение там.

Властите у нас все още очакват Рангел Бизюрев да бъде екстрадиран в България, за да му бъде повдигнато обвинение, а Атанаска Бакалова е категорична, че връщането на Бизюрев и неговите показания ще преобърнат делото и ще променят обвиненията срещу близнаците, които са заподозрени за участие в убийството.

"За тези протести смятам, че има хора и следователи, които да изследват и да видят как стоят нещата и да си кажат мнението те. Аз нито съм присъствала, нито знам какво е. И защо идват да викат пред нас и това не знам. На каква основа идват да говорят тук пред нас? Да викат убийци и т.н. Аз не съм убиец. Искрено съжалявам за момчето. Никак не е лесно на майката, но не е първото момче, което е убито. Много други деца има убити, такава сензация видяхте ли някъде, по София и т.н.? Това е пълен цирк на Атанаска. Аз не мога да повярвам, че тая майка жали. Тя е тръгнала с маршова стъпка тук да върви и да вика по тая фуния", това каза пред Тина Ивайлова Бойка Динкова - бабата на близнаците Борислав и Валентин Дикови. Интервюто с нея предизвика огромна вълна от негативни коментари в социалните мрежи.

По-рано днес в социалната мрежа Facebook Атанаска Бакалова - майката на жестоко убития в пловдивското село Цалапица Димитър Малинов написа: Траурна агенция "Гробарите Динкови" скоро започва дейност:

Майката на Митко: Траурна агенция "Гробарите Динкови" скоро започва дейност

ХРОНОЛОГИЯТА НА ЖЕСТОКОТО УБИЙСТВО:

Хронологията на едно жестоко убийство ВИДЕО

Укриватели или съучастници? Хронологията на едно жестоко убийство ВИДЕО

За да кажеш истината, не ти трябва добра памет ВИДЕО

Протестите са цирк, Митко не е първият убит ВИДЕО

Очаквайте подробности!