Бедствията не плашат карловци. Даже измъкват от дълбините на душата им неподозирано чувство за хумор. Да се смееш, когато в дома ти има над метър вода и тиня, когато хладилникът ти плува по улицата, а колата ти е останала без регистрационни номера, когато асфалт и павета липсват, а шахти зеят, когато наоколо мирише на ла*на… това го могат само карловци – „горди хора, живеещи като балканджии”.

Но… хуморът им в случая не е от най-лицеприятните. Особено за кмета на „градчето с калдъръмени улички, бистри поточета и топъл повей”. В смешните колажи и постове във Facebook всъщност се крият много истини, изричани и през годините, но останали глас в пустиня. Защото в Карлово е така – открай време.

GlasNews събра за своите читатели реакцията и мненията на карловци след снощния потоп в градчето.

Уникална снимка! Намек от природата: "Или коритата почистете, или за воден свят се подгответе!"

Туй, Венецията пасти да яде!

Е, кметът докара и морето в Карлово.

Капитан - КАБАТ, поема курс кьм Стара Загора... (Емил Кабаиванов е роден в Стара Загора – Б.р.)

Попътен вятър!

Мисля,че всички трябва да си поръчаме лодки и плавници от AliExpress. При сегашното положение в Карлово за в бъдеще да бъдем подготвени! Така или иначе нямаме изчистени шахти, нямаме хубави пътища! Поне да може спокойно при следваща такава ситуация да се движим спокойно.

Абе, най-малкото по едно кану! А пък водолазното оборудване и рибарските ботуши са задължителни!

Търсихме и други плавник, но така и не го намерихме. Но пък видяхме хладилник.

 Работи ли? Взимам.

Аз видях хубава шкода.

Който праща зрелищните видеа с изригналите шахти, може да ги "гарнира" с малко поезия да не се стряскат много хората:
"Вижте колко е красив грАдА ни:
Шахтите фонтани,
Мостовете шадравани,
а пък улиците Пре...е...орани!"
***
ПП. Само гледайте да не 'фанете в кадър плонжа на някой подут удавен плъх, изхвърлен от дълбините на шахтите, че аз още не моа се освестя от гледката, преживяна през един предишен "потоп"!

Всичко е ясно - някой господин ром е плувал в дерето, преди водата да извлачи всичките боклуци в града.... Когато кметът на града живее в Пловдив, няма как да се очаква да полага нужните грижи за каквото и да е било, камо ли за почистване на коритото на дерето, което щеше да поеме водата и тя да не излезе по улиците (или поне не всичката и боклука на ромите, който си изхвърлят в дерето)... Ама това е една друга тема на разговор, нали... Защо Кметът не се появи по телевизията, а беше негов заместник?... Много просто - той към 16:30 си е запалил Хондата и се е прибрал в Пловдив. Идват избори - гласувайте пак за Емил!

Хайде и малко романтика да вкараме... Все едно сме във Венеция.

Аман от пишман водолази.

Били чистили общината коритото - пълни лъжи! Нито чистят, нито някой контролира хвърлените отпадъци, които стоварват буквално всеки ден с камиони и каруци.

Кметът? Как ще прави забележки, като фирмата за почистване е негова.Понеделник, сряда и петък се извозва от фирмата ииии след тях е потоп от отпадъци и течности на средата на улиците!

След 1987 год се случва за втори път! Явно никой не си е взел поука - непочистени канали, коритото на Стара река.

И на дерето. Тези дни мислех да го снимам, но вече няма смисъл. Беше обрасло в храсти, нямаше корито, а сметището в циганската махала все повече се разраства.

Община Карлово организира занимателна игра - открий регистрационния номер. Награда няма, но ако собственикът реши да ви даде нещичко, не забравяйте, че дължите 10% на кмета. Белким събере да почисти коритата на реките… или нов фонтан от алито... зависи кое му е приоритет.

Преди години Меден дол пак приля, и не защото е валяло много и “водата” нищо не може да я спре, а защото коритото й е превърнато в сметище и когато водата дойде, няма къде да тече. Всички тези боклуци ги видяхме вчера струпани пред сградото. Те идват от циганската махала, за жалост хората там са неприкосновени. За тях няма закони, няма такси смет, няма глоби, няма нищо. Само музика и веселба. И докато това не се промени, при всеки по-силен дъжд това ще се повтаря. А карловци ще бъдат призовавани да помагат при чистенето на боклуците им.

За коритото на реката е горе-долу същото положението. Ако се чисти от камъни и дървета редовно, място за водата ще има.

А, това, че коритото на реката е задръстено с наноси от предишни порои и е обрасло с буйна раститилност и дървета, това е достатъчно, за да се предприемат действия за почистване. Така ще се разшири самото корито, за да поема по-голямо количество вода, при подобни бедствени ситуациии, а за това си има обособен отдел в общината, който би трябвало да изпълнява тези си обязаности.

От Арабския мос надолу до моста на Околовръсното Е ДЖУНГЛА.... Гражданите или общината трябва да я чисти... Дървета по на 15 години и по вече.

На ,,Хан Крум " една автомобилна гума си чака собственика.

Ако трябва да инициира чистене, трябва да се бръкне в джоба. Виж, за проект като “центъра” се кандидатства по програми, откъдето може да се задели нещо и да си напълни джоба. Вярно е, че е до приоритет…

Той пръста си не е мръднал за града кмета. Какво го защитавате този пребоядисващ се мишок. Гражданите ли да почистват канали и шахти, и коритото на реката, а той и лакеите му да вземат заплата. Още колко ще краде на гърба на карловци, а градът ще тъне в мизерия? Центърът е посмешище, за толкова пари позлатени плочки щяха да се наредят. До 2 години ще стане като в Стара Загора, всичко ще се разпада. Такива са "ремонтите по евро програми". Прах в очите на простолюдието и пълни джобове за властимащите.

Защото в карловската община има 400 души, а ние им плащаме заплатите, те си бъркат в ушите по цял ден! Колкото и да защитават кмета и общината, нищо не става от тях! Малцина са където си вършат работата. Затова ще сме на това положение!

 

Изхвърлянето на отпадъци в дирето на "Меден дол" е причината за това бедствие. Всеки го знае, само Кмета не!

Сега преля едно деренце идващо от ц......ата махала и потопи ПГ по ЖПТ "Христо Смирненски", затлачи улиците под него с помия и едно идващо от Бешбунар и остави улица Балканска без асфалт. В очакване съм при следващия порой на преливането на Стара гора . . . пардон РЕКА!!! От както се помня живея до коритото и толкова запуснато не съм го виждала!!! То е истинска джунгла с дървета с размера на четириетажна сграда! Очаквайте "неочакваното"!!! Естествено ще се обяви бедствено положение вследствие на природно бедствие, но и дума не може да става за немърливост!

Запрете дъжда и всичко ще се оправи!

Навсякъде из града има поражения! Едва ли има квартал, да не кажа улица, без отнесена настилка, тротоар, без изхвърлени шахти. А как ухае сега, просто неописуемо! Лайната на целия град са в долния край, в най-ниските точки.

 

Аварийни екипи от София ще окажат помощ на пострадалите в Карлово

Разчистват щетите от пороя в Карлово СНИМКИ

Нов проливен дъжд се изля над Карлово СНИМКИ

Пожарникари спасиха бедстващи хора в Карлово, очакват се нови валежи СНИМКИ

Карлово обяви бедствено положение

Карлово е под вода! Коли са завлечени по улиците ВИДЕО+СНИМКИ

Река мина през двора на карловско училище ВИДЕО