Млад мъж се бори за живота си след тежка катастрофа край Руен. Инцидентът е станал по пътя с. Добромир-с. Ябълчево. 29-годишният мъж препускал с бясна скорост с мотоциклет „Сузуки ГСХ-Р 600“, точно преди десен завой, при наличието на забраняваща пътна маркировка, той предприел опасно изпреварване на лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 46-годишен бургазлия. В насрещната лента се движел тир „Мерцедес Актрос“, зад чийто волан е бил 38-годишен от Бургас. Моторът се блъснал в товарния автомобил, а след това и в колата, която изпреварва.

При удара 29-годишният мъж изхвърчал от превозното средство. Има множество наранявания, фрактура на лявата ръка и съмнение за пукнат далак. Той е настанен за лечение в реанимацията на УМБАЛ „Дева Мария“, с опасност за живота. По информация на Флагман раненият е 29-годишният Йордан Христов от Добрич.

Още две жени са ранени при различни катастрофи в област Бургас през почивните дни.

Първият инцидент е станал в жк „Меден рудник“ – на кръстовището на улицит „Ал. Г. Коджакафалията“ и „Петрова нива“. 38-годишна бургазлийка с Опел Зафира, поради ограничена видимост от съседен автомобил, допуснала пътен инцидент с преминаващата на червен светофар 39-годишна пешеходка от морския град. Тя е с контузия на горната част на тибията на левия крак. Прегледана в УМБАЛ-Бургас и освободена за домашно лечение, без опасност за живота. 

Другият инцидент е станал на пътя Айтос-Бургас. Поради движение с несъобразена спрямо пътните условия скорост 61-годишна жена от айтоското село Съдиево се блъснала в крайпътно дърво. Тя е с фрактура на таза и на втори шиен прешлен, е настанена за лечение в ортопедията  на МБАЛ „Сърце и мозък“, без опасност за живота.