Жител на София остана втрещен от поведението на шофьор. Водач на автомобил с марка „Фолксваген Голф“ е навлязъл в насрещното на еднопосочна улица. След забележка от мъж и въпреки, че е в нарушение, той отказал да се премести. Случката е от улица „Боянски водопад“. Тя е обозначена със знак, но по думите на нарушителя – живеел там от дълги години. Това обяснение провокира и коментари в социалната мрежа.

„Кара в насрещното. Спира и идва да ми казва да се дръпна да минел, да не сме си разваляли деня. Заявих, че няма да се местя, а да си даде назад и да мине през съседната улица, както му казват знаците. Живеел от 10-15 години там, да не съм се обяснявал, нямало да помръдне и щял да седи цял ден. Извадих телефона, снимах го. Поседя 1 мин като чу, че викам КАТ, ме заобиколи и продължи в насрещното,“ написа Владимир Е.

Заради случката други автомобили са били принудени да изчакат намясто.

„Хем е виновен, хем наглее… това не мога да го разбера,“ написа мъж.

„Живее там от 10 години и вече не е селянин,“ шегува се друг.

„Е, вие не знаете ли, че има "закон за живеенето", според който, ако си живял някъде над 10г, то мястото за спиране пред блока ти е гарантирано, а посоките на прилежащите до блока улици - не важат,“ пишат иронично под кадрите.

„За жалост във всеки квартал с еднопосочни улици е така!“