Наглите измами над възрастни хора не спират. За пореден случай сигнализира мъж. Дядо му от град Батановци, Пернишко е бил посетен в дома му от „майстори“, които обяснили, че улуците на къщата му трябва да се сменят.

Качили се на покрива и свалили старите. Така възрастният мъж нямал голям избор, съгласил се да поставят нови улуци, тъй като вече няма никакви! Измамниците поискали пари, а мъжът им дал.

„Здравейте. Днес група от 4 души от ромски произход са измамили дядо ми със предлог да му залепят улуците на къщата. Къщата е в град Батановци. След като се качили на покрива, свалили старите улуци и казали, че трябва да се сменят. Дядо ми се съгласил, тъй като вече къщата била без улуци. След като ги сменили, поискали голяма сума пари и той може би от страх понеже били четирима им дал. Молбата ми е ако някой е чул за нещо подобно или дойдат да предложат подобна смяна да се свърже с мен и по възможност да снима колите им, едната мисля че е Мерцедес тъмен цвят а за другата знам, че е бяла,“ написа внукът.

„Мисля,че бяха с пловдивска или пазарджийска регистрация и на мен ми направи впечатление!,“ коментира мъж.

„От Столипиново са. Това е схема от преди повече от 20 години. Използват предимно възрастни хора и никога не се връщат там откъдето са минали! Утре може би ще са в Радомир,“ допълват още.