Пожари избухват всяка седмица на незаконното сметище в Шекер махала в Пловдив, където се стоварват гуми и всякакви други боклуци. Хората, които живеят и работят в квартала се притесняват не само от огъня, а и от отровния пушек.

“Това е ежедневие при нас, никой нищо не прави”, обясни Ангел Янков, който работи точно срещу КАТ. Той разказва как след големия пожар в сряда целият е бил в сажди. “Прибирам се в нас, влизам да се къпя и гледам краката ми - чернилка”, ядосва се Янков. Според него екип на Пожарната дошъл на място след 30 минути, когато вече голяма част от боклуците изгорели. “Ще ни отровят тука, за каква екология говорим”, пита той и настоява за реакция от страна на Регионалната инспекция по околната среда и водите.

Янков смята, че виновни за палежите са малки деца, оставени без надзор, които не осъзнават какви последствия може да има от действията им. “Да се сложи една камера там и да видят кой  пали”, призова той.

Негова колежка обясни, че сметището редовно се почиства, но за нула време отново се образува. “Всеки ден идват от Чистотата, ама тия постоянно мъкнат. От целия град идва боклук тук”, каза жената, работеща на 200 метра от пожарите. “Минимум веднъж на седмица гори, а лятото ще става все по-редовно”, допълни тя.