Поредно паркиране повдига въпроси за културата ни на пътя. За това мислим ли за останалите участници в движението, мислим ли за по-уязвимите - съгражданите ни, имащи нужда от идея повече подкрепа.

В главната роля на следващата случка е едно паркирано "Ауди". Комбито било паркирано точно на изхода на тротоар, където е и единственото близко полегато място, откъдето лесно може да преминат майки с невръстни деца, хора с инвалидни колички, а и останалите пешеходци. Случката е от столичния кв. "Люлин".

"От името на всички пешеходци, и най-вече родителите с бебешки колички и инвалиди, "благодаря" сърдечно за невъзможността да се премине. Вчера отново един господин беше спрял тук и не виждаше какъв е проблемът при положение, че това било паркинг", разказва майка.

"Точно отсреща живее жена инвалид, която разхождат всеки ден в парка. Сигурно доста са обикаляли, за да намерят откъде да минат- пред този блок няма друго полегато място", допълва жената.

Джип "цъфна" в зелен остров, настъпи и боклук СНИМКИ

Случката, разбира се, далеч не е прецедент. Темата с паркирането редовно провокира недоволство в София, а и в другите големи градове на страната. Причините са най-различни, а пешеходци и водачи често спорят дали само липсата на места е причина за спорните действия на някои водачи, или манталитетът на някои собственици на превозни е виновен за затрудненията, причинени от пръснатите коли из зелените площи, тротоарите, велоалеите и др.

"Айде, аз макар и с трудност прескачам с бебешката количка по бордюрите, но не виждам как това ще стане с инвалидната количка", констатира столичанката, която запазва анонимност.

 "Наглостта на повечето хора взема върхов пик. Някои дори не намират проблем в действията си", коментира Гергана Д.

"Направиш им забележка, а те те гледат тъпо и отговарят умно: "Ми то на всякъде е така, какво толкова ви пречи". И все си имат оправдание - трафопост имало, шахта имало и паркинг било... но май и мисъл при тях - нямало", добавя Василина Д.

Паркиране изуми асеновградчани, но откриха извинения за водача СНИМКИ

Вижте и целия разказ на столичанката, който провокира размисъл за пътната култура в страната:

"Гърбът на 96-о училище, пред 408 блок. От името на всички пешеходци, и най-вече родителите с бебешки колички и инвалиди, "благодаря" сърдечно за невъзможността да се премине. Вчера отново един господин беше спрял тук и не виждаше какъв е проблемът. При положение, че това било паркинг.

Ами, уважаеми дами и господа, не е лошо да помислите къде ще си паркирате колата и дали няма да създадете известно неудобство на другите.

Точно отсреща живее жена инвалид, която разхождат всеки ден в парка. Сигурно доста са обикаляли, за да намерят откъде да минат - пред този блок няма друго полегато място.

Айде, аз макар и с трудност прескачам с бебешката количка по бордюрите, но не виждам как това ще стане с инвалидната количка."

Сложиха скоба на кола секунди след паркиране