Планинската спасителна служба при Българския червен кръст съобщи, че прекратява издирването на изчезналия турист в района на връх Вихрен. 69-годишният Пламен Христов изчезна в понеделник (26 декември) следобед, когато за последен път близките му са се свързали с него и са подали сигнал.

В продължение на 5 дни планинските спасители от отрядите Банско и Сандански претърсваха голяма площ в трудно достъпен планински район от двете страни на върха. В издирването бяха включени голям брой хора.

След анализ на извършените действия и в координация с ръководителите на отрядите в Банско и Сандански, спасителната служба е взела решение да прекрати акцията.

"До момента единственият вариант, който не е използван, е облитане и оглед на района от въздухоплавателно средство със специализирана техника, с каквото ПСС при БЧК не разполага, а и няма финансов ресурс за осигуряването му", съобщават спасителите.

НОВА АКЦИЯ

Спасителна акция в Рила заради пострадал турист. Отряд от спасителните служби в Благоевград и Дупница пътува към мястото на инцидента.

Пострадалият мъж е с усукан глезен след падането в район над Рилски манастир.

От Спасителната служба, че туристът се е наранил на около 2000 м. надморска височина, на туристическа пътека и мястото е локализирано, което ще улесни стигнете до него.

Няма връзка с изчезналия в Пирин турист, подновиха издирването му

Спасителна акция в Рила! Издирват тежко ранен турист