Шофьор с "Пежо 206" успя да шокира всички свидетели на постъпката му.

Водачът шофира няколко десетки метри на заден ход по тротоар в София. После спокойно спира и пуска аварийни.

Случката се развива на кръстовище на бул. "Васил Левски" и ул. "Г.С Раковски" в столицата.

Необичайното нарушение е заснето от очевидец, който качва кадрите в мрежата. Видеото бързо събира стотици реакции и десетки коментари.

"Колегата ако се познае… да се накаже сам в някой ръб…", призовава авторът на видеото.

Някои оправдават решението на водача - може би му се налага. Други са фрапирани от нарушението, някои се притестяват за здравината на тротоарната настилка, а някои гледат на нещата от веселата страна.

Вижте мненията на столичани:
"И аз да живея там и да трябва да товаря, това щях да направя. Имаш право за малко за товаро-разтоварни работи. Да няма да нощува там", пише Кирил Д.

"Можело да трябва да товари"... Тези плочки, дето ще се начупят, кой ще ги плаща. Всеки минава метър, ама иначе - "скапана държава, няма тротоари", добавя Георги С.

"Ако човека кара някой трудно подвижен е нормално така да спре. Айде, спрете вече да снимате наляво и надясно, без да знаете. Ако толкова бяхте морални, да бяхте отишли да му направите забележка", пише Мирела Я.

"Е добър е, кво, я ти я вкарай там", коментира Мирослав К.

"И така до банята", заключава Стоян Л.

"Само праведни шофьори в тази група. Ама нали никой не ви е снимал, та сте безгрешни", добавя Ивайло И.

Какви са причините за необичайното нарушение най-вероятно ще остане загадка. Но едно е сигурно - неочакваните решения по софийските улици няма да престанат.

Самото видео може да гледате ТУК.