От 1 август бяха въведени промени в движението и разписанието на влаковете през Пловдив, които са заради модернизацията на жп възела. Промените засягат и пътниците, които споделят и за неуредици, с които са твърдят, че са се сблъскали. Подобна е историята на жена, която трябвало да пътува от Пловдив до Асеновград.

 "Скъпи съграждани, които ползвате услугите на БДЖ, гответе се за изпитания! Няма да е лесно. Днес е първият ден от новото разписание на влаковете и първата изненада не закъсня", констатира Мариана Н.

Тя споделя и конкретния случай, провокирал констатацията ѝ. Жената трябвало да пътува с влак от 21:45 часа от Пловдив.

"Имах снимка на разписанието от 24.07.23 и знаех, че предстои прекачване в Крумово и около 20 мин престой там. Не се случи точно така. Оказа се, че до Крумово ще пътуваме с влака София-Истанбул, а там ни чака мотрисата за Асеновград.

Обявиха закъснение на влака 30 мин, който на практика тръгна с 45 минути закъснение. На шести коловоз няма пейки. Дори циментът не е пометен.  Но онова, което последва... Точно слязохме в Крумово и мотрисата, която трябваше да ни закара в Асеновград, профуча край нас - към Пловдив", твърди Мариана Н. Според нея в Крумово останали около 25 човека. Част от тях започнали да търсят алтернативен транспорт, а други чакали. Тя допълва, че разбрала за организиран заместващ транспорт, но се прибрала с такси.

"Постепенно оредяхме. Започнаха да идват таксита. Минута преди да се кача в едно такси един от пътниците - не кондукторката, не началник влака нито служителят с пълна уста, пътник обеща, че по някое време ще дойде автобус.

Прибрах се с такси. С още трима младежи точно в полунощ -като пепеляшка. Но в тази приказка каляската не дойде", заключава жената.

9 часа закъсня бързият влак от София до Бургас

Вижте цялата публикация, споделена от Мариана Н., публикувана във Facebook:

"Скъпи съграждани, които ползвате услугите на БДЖ, гответе се за изпитания! Няма да е лесно. Днес е първият ден от новото разписание на влаковете и първата изненада не закъсня.

"Имах снимка на разписанието от 24.07.23 и знаех,че предстои прекачване в Крумово и около 20 мин престой там. Не се случи точно така. Оказа се, че до Крумово ще пътуваме с влака София-Истанбул, а там ни чака мотрисата за Асеновград.

Обявиха закъснение на влака 30 мин, който на практика тръгна с 45 минути закъснение. На шести коловоз няма пейки. Дори циментът не е пометен.  Но онова, което последва... Точно слязохме в Крумово и мотрисата, която трябваше да ни закара в Асеновград, профуча край нас - към Пловдив", разказва тя.

Купих си билет за 21: 45 часа от Пловдив. Имах снимка на разписанието от 24.07.23 и знаех,че предстои прекачване в Крумово и около 20 мин престой там. Не се случи точно така. Оказа се, че до Крумово ще пътуваме с влака София-Истанбул, а там ни чака мотрисата за Асеновград.

Обявиха закъснение на влака 30 мин, който на практика тръгна с 45 минути закъснение. На шести коловоз няма пейки. Дори циментът не е пометен.  Но онова, което последва... Точно слязохме в Крумово и мотрисата, която трябваше да ни закара в Асеновград, профуча край нас - към Пловдив.

Един служител обясни, че не знаел нищо за прекачването! Нищичко! Той просто си стои там и никой нищо не му казва. Около 25 човека останахме в Крумово. Кондукторката молеше по телефона за някакъв автобус.

Никой не ни се извини за неудобството,никой не ни каза какви планове имат за нас. Само комарите ни се зарадваха. Имах дързостта да попитам служителя - в неведение, как само той не разбрал. Но ме изгони - с пълна уста, защото съм го притеснявала.

Постепенно оредяхме. Започнаха да идват таксита. Минута преди да се кача в едно такси, един от пътниците, не кондукторката, не началник влака, нито служителят с пълна уста, пътник обеща, че по някое време ще дойде автобус.

Прибрах се с такси. С още трима младежи точно в полунощ -като пепеляшка. Но в тази приказка каляската не дойде."

 Припомняме, че се очаква ремонтните дейности да продължат до до 25 септември. "Завършването на ремонтните дейности по проектите за модернизация на жп възел Пловдив и Пловдив –Бургас фаза 2 значително ще увеличи скоросттаи пътуването с влак ще отнеме по-малко време от автомобилния транспорт", разясняват от БДЖ.