Майки участваха активно с хлапетата в учебния процес

Директорката на детска градина №4 „Роса” в Благоевград Ивет Здравкова напусна работа по лични причини и от началото на месеца начело на детското заведение е педагожката Ваня Кючукова. Както и предшественичката й, новата директорка е временно изпълняваща длъжността до провеждане на конкурс за мястото.

С встъпването си в длъжност за радост на хлапетата Кючукова отвори вратите за родителите от втора, трета и четвърта  предучилищна група и ги включи активно в откритите уроци на колегите й по случай празника на рибаря 6 декември. На поканата се отзоваха само майки, но и без татковците малчуганите вложиха цялото си старание да покажат колко дейно участват в образователния процес, а после и в интерактивните игри, в които заедно с родителките месиха тесто, правиха тестени рибки и композираха песнички.

„Деня на отворените врати го проведохме на Никулден, за да покажем на децата, че както морските обитатели са много на брой и различни, така и те и родителите им със своята индивидуалност могат да намерят общ език, да се учат и наслаждават на заниманията, поднесени по един иновативен начин от екипа на детската градина”, обясни новата директорка. Според Кючукова в България родители рядко се допускат до детските градини, но възможността да видят как протича денят на децата им може само да е от полза за всички. Успехът на първото посещение в градината от страна на майките така я окрилил, че от вчера умува по какъв повод да вкара в градината през януари и бабите на децата.

 

ВАНЯ СИМЕОНОВА