38-годишният Андон Е. от Добринище, отмъкнал телевизор от своя съгражданка, се размина с наказание “пробация”. Съдът му наложи наказание под определения законов минимум поради редица смекчаващи вината обстоятелства, признаване на вината, както и факта, че до приключване на съдебното следствие откраднатата вещ е върната от подсъдимия. По решение на магистратите предвиденото по закон наказание лишаване от свобода е заменено с “пробация” за срок от шест месеца. В този период подсъдимият Андон Е. трябва да се явява и подписва пред пробационен служител два пъти седмично, както и да прави периодични срещи с такъв.
Андон Е. е изправен на подсъдимата скамейка заради кражба на телевизор от дома на своя съгражданка, намиращ се на ул. “Търговска” в Добринище. Мъжът проникнал в къщата в следобедните часове, като счупил стъклото на прозореца на верандата. След предприетите издирвателни действия той е установен от органите на реда и задържан.
Андон Е. преди години е осъждан и за друго престъпление от общ характер, но е реабилитиран по право. Местни споделиха, че е с буен характер, не е семеен и няма деца. Има няколко братя и сестри.
ИВА ГЕОРГИЕВА