Труп посред бял ден бе намерен в Хасково. Починалият е мъж на видима възраст около 60 години. Той е бил намерен около обяд на бул. „България” 55.

Мъжът е лежал пред вратата на затворен магазин, който се намирал в мазето на жилищен блок. Към него водят стълби. Затова и бил труднозабележим. 

Мъртвият мъж бил намерен от собственика на търговския обект сутринта, който пристигнал на място, за да отвори магазина, съобщава „Дарик”. 

На място веднага пристигнала линейка, както и полицейски екип. Медиците констатирали смъртта на мъжа, чиято самоличност все още не е ясна.

Предстои оглед от съдебния лекар и аутопсия, която ще изясни причините за смъртта.

По информация на “Монитор” около 21.30 минути в понеделник същият мъж е бил приет в Спешния център на многопрофилната болница в Хасково. 

Той бил докаран от полицията с патрулка, след като униформените го забелязали да лежи в безпомощно състояние на тротоар недалеч от здравното заведение. 
Имал рани по главата, причинени от падане. 

От Спешния център пациентът бил насочен към хирургията. Лекарите твърдят, че мъжът бил в съзнание, бил адекватен и контактен. Бил е със тежки сърдечни проблеми. Точната причина за смъртта ще стане ясна едва след аутопсията. 
От събраните до този момент данни разследващите смятат, че е починал от масивен инфаркт.

Преди години е претърпял сърдечно-съдова операция, с множество усложнения. „
Знаехме за заболяването и операцията му. В нощта на приемането му в спешното обаче не показа никакви прединфарктни симптоми“, обясни шефът на спешното в Хасково д-р Димитър Кючуков.

Снимка: Дарик радио, Хасково