Делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови ще протече по общия ред с разпит на свидетели и вещи лица. Това реши преди минути Районен съд-Пловдив, с което окончателно се даде старт на делото за укривателство, предаде TrafficNews.

Това се случи, след като от прокуратурата направиха искане за събиране на нови доказателства, а именно разпитът на лицето Рангел Бизюрев и по тази причина пожелаха да бъде потвърден ареста на Динкови.

Защо разследването откри противоречия в показанията на Рангел Бизюрев? ВИДЕО

Защитникът на братята адвокат Светлана Званчева заяви, че иска делото да бъде разгледано по съкратената процедура, след като подсъдимите си признаят вината и фактите в обвинителния акт. Тя пожела и мерките им да бъдат променени в по-леки, защото престъплението им не е тежко по смисъла на закона, а и не са осъждани преди.

“Не считам, че биха се укрили или извършили други престъпление”, допълни Званчева.

Представителят на държавното обвинение Димитър Костов я обори с това, че въпреки че престъплението не е тежко, но се наказва със затвор и са налице достатъчно данни същите да се укрият и да извършат престъпление.

Делото на близнаците от Цалапица започва с нов съдия

Съдът обаче реши, че в този случай събраните данни до момента не подкрепят това самопризнание на близнаците и за постановяване на категоричен съдебен акт и разкриване на цялата истина е нужно делото да се разглежда по общия ред с разпит на всички свидетели и вещи лица. Съдията потвърди мярката им за неотклонение и ги остави в ареста.

“Доказателственото искане за разпит на Бизюрев следва да бъде уважено, заяви съдия Спасимир Здравчев. При този сценарий се очаква соченият за физически убиец да бъде разпитам на следващото заседание, което ще се проведе на 16 май.

След решението на съда последваха аплодисменти от страна на близките на убития Димитър Малинов. След заседанието жители на Цалапицата коментираха, че близнаците са проблемни и бабите в селото се оплаквали, че имало група и крадели. Те продължават да искат отговор на въпроса кой уби Митко?

"Двамата близнаци не са удряли Митко", каза само адвокат Званчева след заседанието.

Укриватели или съучастници? Хронологията на едно жестоко убийство ВИДЕО

Хронологията на едно жестоко убийство ВИДЕО