Тя даде на любовника си отрова за плъхове. Първо от любов, после от омраза. Той оцеля, но остана инвалид. Сега жената ще влезе в затвора за десет години и половина за опит за убийство.

55-годишната германка Михаела П. е самотна майка с три деца. Изведнъж, дори за себе си, тя се влюбила в 48-годишния Тайфур К., който е седем години по-млад от нея. Двойката се разделя няколко пъти поради прекомерната ревност на жената.

Михаела не може да пусне Тайфур: „Той беше любовта на живота ми. Посетих го в затвора, когато той излежаваше присъдата си“. 

Когато мъжът бил освободен от затвора, където лежал за изнудване, двойката започнала да живее заедно. Тогава Михаела го заподозряла в измяна, но била обсебена от идеята да запази връзката на всяка цена.

И... тогава се случило нещо.

Неразположение, гадене, повръщане, мускулна парализа. Тайфур вече не можел да ходи, отслабнал с 20 килограма. Косата му започнала да окапва, започнала хронична болка. Лекарите били в недоумение и не успявали да поставят диагноза.

Михаела наблюдавала страданията на любимия си в продължение на седем седмици и половина, а след това му направила малък намек: „Възможно ли е да е отравяне с тежки метали?“ 

Кръвен тест потвърдил това. Оказало се, че всеки път, когато някой мъж се канел да напусне Михаела, тя му давала отрова, пише bild.de. Сега младият любовник не може да ходи без патерици, тъй като отровата от плъхове му причинила необратими увреждания на нервите. По време на процеса Михаела П. признава, че е отровила любовника си:

„Не исках да го убия. Просто не исках да ме напусне."