Повечето от нас искат да са слаби и стегнати, но многобройните диети, на които сме се подлагали, често са мъчителни и ефектът им изчезва много бързо, след като се върнем към обичайния си начин на хранене. Освен това с ритъма на нашия живот и многобройни задължения е по-трудно отиването във фитнес залата.

Не се отчайвайте! „Мила“ направи някои проучвания и намери съвети, които ще ви помогнат да се разделите с няколко килограма без усилие, без диети и без упражнения.

1. Не забравяйте да пиете вода

Знаете, че водата е живот, но вероятно никога не сте си мислели колко полезно може да бъде за вашия метаболизъм, ако я пиете в точното време. Най-добре е да пиете 1-2 чаши вода 30 минути преди всяко хранене. По този начин метаболитните процеси ще започнат отново, а стомахът ще бъде частично пълен, което ще ви попречи да ядете повече. Този режим на хидратация намалява и желанието за захар.

2. Обърнете внимание на храната

Направете храненето малък ритуал. Седнете на масата, не бързайте, не се опитвайте да правите нищо друго освен да се храните, не мислете за проблеми, не гледайте телевизия и не говорете по телефона. Само вие и вашата храна. Внимавайте какво ядете и как го правите. Това ще ви помогне да се наситите на храната и да ядете много по-малко. Яжте толкова бавно, колкото можете.

3. Използвайте по-малка чиния и пръчици за хранене

За да не мислите прекалено много за размера на порцията, вземете по-малка чиния и яжте само такова количество храна, което може да се побере в посудата. А ако използвате пръчици за хранене, тогава ще се храните по-бавно и това ще ви помогне да се чувствате сити с по-малко количество храна. Ако не сте вещи в ползването на пръчици, използвайте малка лъжица или вашата недоминираща ръка.

4. Спете повече

Сега имате идеалното извинение да останете в леглото по-дълго, тъй като това е част от вашата диета. Ако спиш, не ядеш. Освен това добрият сън оказва голямо влияние върху бързия метаболизъм и правилните нива на хормоните, които ви помагат да останете във форма. Докато спите, тялото ви гори между 50 и 100 калории на час.

5. Спете на студено

Всичко, което трябва да направите е да изключите климатика или да отворите прозореца. Ако се спи на температура от 19°C, това помага на тялото да се отърве от калориите, тъй като изгаря мазнините, за да поддържа температурата си.

6. Добавете храни, които горят мазнини

Не е нужно да се отказвате от обичайната си храна. Просто разнообразете менюто си със сьомга, яйца, ядки, зехтин, люти чушки и зелен чай. Те ще помогнат за повишаване на метаболизма и за по-ефективното изгаряне на мазнините. И дори ароматът на цитрус или мента може да намали апетита ви, така че не ги пренебрегвайте.

7. Забравете за забраните

Ако искате да ядете бисквитка или шоколад, направете го. Просто изяжте един вместо 3 или 5 и яжте сутрин, за да имате достатъчно време да изгорите всички тези калории през деня. Строгите хранителни забрани не са добри, тъй като причиняват стрес и по-високо ниво на лоши хормони.

8. Мийте зъбите си

Сигурни сме, че вече го правите поне два пъти на ден, така че няма да ви е трудно. Превърнете в навик миенето на зъбите след всяко хранене. Това ще ви попречи да повторите порцията. Първо, защото храната не е много вкусна, ухаеща на паста за зъби, и второ, защото сме твърде мързеливи, за да си мием зъбите няколко пъти на ден.

9. Смейте се

Когато се смеем, енергийните разходи на тялото нарастват с до 20% от тези, когато е в покой. Освен това смехът върши чудесна работа на коремните мускули. И така, коя е любимата ви комедия? Пуснете я и започнете да тренирате.

10. Използвайте горещи компреси

Ето един метод, който да ви помогне да отслабнете, докато гледате телевизия или четете книга. Топлината ви кара да се потите, така че се отървете от ненужната течност в тялото. Използвайте горещи компреси, ако искате да повлияете на размера на определени части от тялото ви. Сред най-популярните компреси са тези със сол или джинджифил. За да увеличите ефекта и да запазите компреса си горещ по-дълго, може да насочвате сешоар от време на време.