Не искам да чувам и виждам кмета на Трън. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред Нова телевизия.

Острата реакция на премиера е свързана с историята как преди месеци кметът на Трън Станислав Николов блъска с джипа си 6-годишно момче. Заради инцидента малкият Ивайло остава без далак и половин черен дроб, пише Дарик.

Според първоначалното заключение на разследващите детето само се е ударило в колата. Това твърди и самият Николов. Главният прокурор Сотир Цацаров обаче вече прехвърли делото на друга прокуратура.

"Когато разбрах, помолих главния прокурор, разбра ме, прехвърли делото от Трън в Перник и ще се проведат отново всички възможни експертизи.  Когато говорих с главния прокурор, той ми каза, че делото вече му е на бюрото и го препраща на друго място", заяви Борисов.

"Много се подразних като слушах как кмета на Трън обяснява как щял да съди телевизии и нямало да говори. Първо - ти си публична фигура, когато те питат, ще излезеш и ще кажеш какво мислиш, а не след пет дни да обясняваш кой е луд и кой не е. На всеки може да му се случи някаква неприятност на пътя. Посипи си главата с пепел, иди при тази жена, направете всичко възможно. И партията щеше да даде пари за лечението на детето. Не искам да го чувам и да го виждам", коментира още премиерът.