Метална каса с 50 000 лева изнесоха крадци от димитровградската фирма „Химтекс”. Обраният офис е на общинския лидер на ГЕРБ в Димитровград д-р Вълчо Митрушев. Кражбата на улица "Бузлуджа" е извършена между полунощ и 4,53 сутринта в петък сутринта, а сигналът е бил подаден час и половина по-късно, съобщиха за Марица.бг от областната дирекция на МВР - Хасково.
Крадците строшили стъкло на стая в сградата на фирмата и проникнали в помещението. Отнесли със себе си неукрепения сейф с размери 50/50/90 сантиметра, в който била сумата, уточниха от полицията. Имотът на дружеството бил охраняван от частен СОТ, но той очевидно не се е задействал.
Оперативна група от криминалисти е направила оглед на мястото за оставени пръстови отпечатъци и други улики от извършителите. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.
Митрушев е за втори мандат шеф на сесийната група на ГЕРБ в ОбС - Димитровград, а синът му Владимир бе народен представител в миналия парламент. В събота и неделя д-р Митрушев не вдигаше мобилния си телефон.
Димитровград и досега държи рекорда в региона за най-голям обир от каса. Преди няколко години крадци проникнаха от мазе в обменно бюро в центъра. За целта те пробиха дупка в тавана и отвориха с електрожен масивен сейф. От там тогава изчезнаха над 500 000 лева. /Марица.бг