Полицията в Швеция започна разследване, за да установи кой стои зад зловещи бележки, които се озоваха в пощите на шведите. Стотици хора получили заплахи, че ако не преминат към исляма ще бъдат обезглавени, пише "Дейли Мейл". 

Посланията носят флага на "Ислямска държава" и определено носят техния почерк - заплашват да обезглавят невярващите, ако те не станат мюсюлмани или не платят религиозен данък.

Пощата е била разпространена в няколко града, включително Стокхолм и предупреждават: "Полицията няма да ви спаси от убийство!".

Заплашителните бележки са пуснати миналия четвъртък (10 декември) и в тях пише, че до три дни ще има атаки.

Това вдигна полицията в много шведски градове на крак. В Ронби, Сигтуна и Вастерас полицейски патрули следят за реда.

Емил Андерсон, полицейски шериф в Сигтуна, на около 50 километра от Стокхолм, обяви, че заплахата е приета доста насериозно и сигурността е затегната.

Той добави, че шведското разузнаване е било замесено в разследването и проучването на символите и езика, използвани в писмата.

Огънят в Швеция се разпали в последните месеци след прилива на мигранти от Сирия. Само тази година са пристигнали над 200 000 души. Миналият месец властите въведоха граничен контрол, за да осигурят по-строг контрол над всички бежанци, които влизат в страната.