Ние куртовци, на чиято земя е построен дворецът „Кричим”, не можем да припарим вътре, а гардовете там вършеят като господари, все едно им е бащиния.

Така жителите на Куртово Конаре коментираха действията на охранителя Иван Христов, който качи във Фейсбук кадър, на който позира с убита лисица. На снимката се вижда как гърлото на животното е в кръв, а охранителят е опрял пистолет в главата й. Кадърът предизвика вълна от възмущение в Стамболийски и Куртово Конаре след публикуването му във вестник „Марица”.
Щом това си е позволил да направи гард на НСО, представете си какви други неща може би правят вътре, коментира Спаска Димитрова от Куртово Конаре. Жената се усъмни как се пази и стопанисва дворецът, който от години е затворен за обикновените хора. Тя последно влизала като ученичка, след като ги завели от школото. Който и да стопанисва двореца днес, той трябва да е отворен за хората, допълни Димитрова. Тя обясни, че местните го чувстват като своя собственост, вълнуват се какво се случва там. Дори като пътуваме и ни питат откъде сме, казваме от Куртово Конаре и като ориентир сочим- двореца „Кричим”, обяснява Спаска.
Никога не съм влизала в този дворец. Гледам го само на телевизора. Това е възмутително, ако охраната, която трябва да го пази, се занимава с лов, коментира 75-годишната Димитрия Андреева от селото. Смята, че гардът трябва да бъде мигновенно уволнен, допълни жената.