Световният и европейски шампион по вдигане от „Лег” в дисциплината „Силов трибой” Тодор Капашиков получи портрет на Васил Левски и грамота за постигнати високи спортни постижения от името на кмета на община Карлово д-­р Емил Кабаиванов. Те му бяха връчени на специално организирана пресконференция от зам.­кмета Антон Минев.

Тази година Тодор Капашиков за първи път стъпи на световна сцена и спечели І място на Световното първенство в Порто ­ Португалия в дисциплината „Лег” ­ 290 кг. с екипировка и І място в същата дисциплина на Европейското първенство в Рига – Латвия с постижение от 292 кг.

„За мен, най­голямата награда беше приятелската прегръдка от моите конкуренти на състезанието в Латвия”, сподели спортистът.

„Това е едно голямо постижение, свързано с волята и духа на човека. Само тяхното съчетание може да даде силата и увереността, с които могат да бъдат достигнати такива високи резултати”, каза зам.­кметът и пожела на състезателя успех на предстоящото Европейско първенство в Англия през 2016 година.

Тодор Капашиков е от Карлово, състезател на СК „Флекс”, многократен републикански шампион по вдигане от „Лег” и „Силов трибой”. „Той е един от най­ елитните състезатели на клуба, изключително трудолюбив, дисциплиниран, упорит и последователен”, каза неговият треньор Румен Христов. Състезателят и треньорът благодариха на д-­р Кабаиванов за помощта и подкрепата, които са получили от него, за да участват в тези престижни състезания.