Неправителствена организация в Тексас, която обучава кучета за полицейска служба, е подарила обучено куче на френската национална полиция, предаде Асошиейтед прес.

Кучето от породата малиноа е било предадено вчера във френското посолство във Вашингтон. То ще се казва Либерте и ще заеме мястото на белгийската овчарка Дизел, която беше убита на 18 ноември при антитерористична акция в предградието Сен Дени срещу предполагаеми организатори на атентатите от 13 ноември, при които загинаха 130 души.

С всеотдайната си работа Дизел спаси над 100 полицаи, които са могли да бъдат на първа линия по пътя на смъртоносната експлозия. Франция, както и цялият свят в социалните мрежи, почетоха Дизел като герой.

По-рано този месец руската полиция дари на френските си колеги малко кученце германска овчарка на име Добриня, което беше предадено на френския посланик в Москва, припомня АП, цитирана от БТА.

"Кученцето е наречено така в чест на богатира от руската народна митология Добриня, който е олицетворение на силата, доброто, воинската доблест и безкористната помощ. Кученцето ще бъде предадено на Франция в знак на солидарност с френския народ и полиция в борбата с тероризма", коментира говорителката на руската полиция Елена Алексеева тогава.