Актьорът Иван Ласкин за пореден път използва Фейсбук, за да излее яростта си върху порената личност, предизвикала възмущението му. Този път той захапа художника Кристо, който наскоро се изказа доста нелицеприятно по адрес на родината си България.

Преди дни германският вестник "Цайт“ публикува интервю с Христо Явашев – Кристо, цитирано и преведено на български от нашенското издание на "Дойче веле“. В него художникът заявява: "Именно там (в Прага) реших, че никога повече няма да се върна в тъпата България“. Тези думи на артиста докараха до бяс Ласкин, който в типичния си цветист и неподлежащ на цензура стил написа:
 
"Моята България не е “тъпа”! Тъп си ти, господин, Кристо ли си, ла*но ли си... Обиколил съм, глупако, всички големи музеи в Европа. Знам на какво да се възхищавам. Твоето “изкуство”, може да се закупи от поделението в Русе и се нарича понтонен мост! И си го инсталирай в тъпия г*з.
 
А, относно твоите опаковки, инсталации и пърформанси... ти глупако, който отказва да говори Български език и нарича България тъпа, не ставаш дори за санирач на сгради! Малоумник - България била тъпа! Вземи един найлон и опаковай жена си, идиот такъв!“.