Мъж се самозапали, а друг направи опит за това, заливайки се с бензин пред семейството си. Двете драми са станали само в рамките на 24 часа в Рудозем и Мадан.27-годишен мъж е бил транспортиран с изгаряния по двете ръце и крака в Университетската болница „Свети Георги" в Пловдив, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Николай А. с прякор Тайсъна (на снимката) се решил на самоубийствената постъпка в малките часове в понеделник, съобщава 24rodopi.com.
 
Мъжът се самозапалил в беседка на централната улица в Рудозем. Сигналът за инцидента е подаден на спешния център 112 в 4,40 часа. На пострадалия е оказана незабавна медицинска помощ - първо в Рудозем и болницата в Смолян, след което е транспортиран за лечение в Пловдив, без опасност за живота.
 
27-годишният мъж бил безработен, произхождал от многодетно семейство. Често бил виждан в компанията на английско семейство, което стана известно с кучешкия си приют в село Елховец, разказаха познати на Тайсъна. Според тях той решил да се самозапали заради мизерията, в която живеел.
 
Огнеборци и полицаи са вдигнати на крака в 2,45 часа през нощта срещу вторник и след сигнал за мъж, който се е залял с бензин в жилището си в Мадан, съобщиха от Областната дирекция на МВР. След бързата намеса на униформените не се е достигнало до възникване на пожар. По първоначални данни, мъжът е бил под въздействието на алкохол, посочиха от полицията.
 
34-годишният Ахмед Ж., познат като Жоро, живеел в апартамент заедно с майка си, брат си, съпругата си и седемгодишното им дете. Мъжът работил в сферата на дърводобива, много пъти обаче е бил и на гурбет зад граница, разказаха съседи на родопчанина. Във фаталната вечер на гости била сестрата на Жоро, която се завърнала от чужбина. 34-годишният се прибрал късно. Малко след това целият блок се събужда от скандала, който се завихря в жилището. Афектираният мъж залял с бензин себе си и жилището. За радост на близките му обаче, мъжът не успял да изпълни намеренията си докрай.
 
По случая е образувано досъдебно производство.