Кандидатът на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп обяви, че ако бъде избран, ще обмисли съюз с Русия за борба с Ислямска държава. Той обаче отхвърли предположенията, че руският президент Владимир Путин може би се опитва да му помогне да спечели изборите. Това предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

На митинг в Уинстън-Салем, в щата Северна Каролина, Тръмп отхвърли намеците, че разузнавателните служби на Путин може да имат пръст в хакерския пробив в имейл кореспонденцията на Националния комитет на демократическата партия.

Той опроверга обвинението на ръководителя на предизборния екип на Клинтън Роби Мук, че руски хакери може да са "пробили" кореспонденцията, за да злепоставят демократите и да помогнат на Тръмп да победи Клинтън на изборите на 8 ноември.

"Не смятам за случайно, че тези имейли изтекоха в навечерието на нашия конгрес и мисля, че това е смущаващо", каза Мук пред Си Ен Ен.

Тръмп заяви, че това е една от "най-странните конспиративни теории", за които е чувал и каза, че никога не се е срещал с Путин. "Но като се замислите, няма ли да е добре, ако се спогодим с Русия. Няма ли да е хубаво, ако заедно с Русия разгромим ИДИЛ?", попита той, цитиран от Ройтерс.