Седмица безплатни прегледи ще проведат лекарите от Медицински център-1 в Пловдив от утре, 17 декември, до 24 декември 2015 година. И за тези коледни и новогодишни празници те ще спазят традицията и ще консултират безвъзмездно своите пациенти. От тях не се изисква да представят направления от личните лекари, тъй като в края на годината има недостиг. Необходимо е само да си запишат час на регистратурата: 032/644-222. 
Гражданите ще могат да ползват услугите на гинеколози, очни, кожни и УНГ специалисти,  ендокринолози, кардиолози, нефролози, ортопеди, уролози, гастроентеролози, хирурзи, невролози, педиатри, ревматолози за деца и възрастни. Те ще получат висококвалифицирана медицинска помощ. При необходимост пациентите могат да разчита и на специалистите от верига болници „Медлайн“, разположени в същата страда, в която е и Медицински център-1.  

Заведението разполага с модерно оборудване - ехографска и апаратура за образна диагностика, както и със собствена клинична лаборатория. Това улеснява поставянето на бърза и точна диагноза. 

От центъра припомниха, че остават по-малко от 2 седмици, в които всяко здравноосигурено лице има право да смени първоначално избрания личен лекар с друг, който е сключил договор с Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Ако все още пациентите не са предприели тази стъпка, могат да се обърнат към фамилните доктори в лечебното заведение, което е едно от водещите в страната. Намира се в централната част на Пловдив и само на 5 минути пеш от Централна гара - ул. „Васил Априлов“ 20. 

Формулярът за смяна, където здравноосигуреното лице вписва своите лични данни,  може да се разпечата от интернет страницата на НЗОК. Той е поместен в секция „Вие питате“. При смяната не е необходимо досегашният лекар да бъде информиран от пациента, това става по служебен път. Хронично болните трябва да предоставят на новоизбрания личен лекар своята рецептурна книжка.