Тирана. Командоси ще гарантират сигурността на чуждестранните посолства в Тирана в деня на местните избори, предава македонската електронна медия A1 On.
Албанските командоси ще отговарят за сигурността на 84 съоръжения, като заместват около 300 полицейски служители, които са разпределени за охрана на избирателните комисии и секции в страната.
"Общо 7 779 полицейски служители са преминали подходящо обучение и ще бъдат ангажирани с осигуряването на сигурността на избирателни секции, центрове за броене на гласовете и общински избирателни комисии. Те ще разполагат с превозни средства, както и с подходящи средства за комуникация. Към тях ще се присъединят и 1450 членове на други полицейски управления, както и гранични служители", поясни каза Алберт Дервиши, директор на Бюрото за обществена сигурност.
В същото време около 5000 души, включително членовете на специалното полицейско звено за бърза намеса, ще имат готовност да бъдат ангажирани за действие, в случай на необходимост.
На основание чл. 42 и чл. 114 от Изборния кодекс, полицейските служители са длъжни да поддържат реда извън и, ако е необходимо, вътре в избирателните секции, центровете за броене, избирателните комисии, както и транспортирането на избирателния материал.


Превод и редакция: Тереза Герова